Da nije bilo muža Hanke Paldum, ostao bi u fabrici ležajeva? Dino Merlin o životu pre muzike

20.03.2021

10:16

0

Autor: M. Gudžulić

Bosanskohercegovačkih kantautor svojevremeno je radio i treću smenu, skupljajući novac za snimanje pesama

ATAimages/Antonio Anhel

Pre nego što se ostvario kao jedna od najvećih muzičkih zvezda na prostorima bivše Jugoslavije, Edin Dervišhalidović, poznatiji kao Dino Merlin, obavljao je teške fizičke poslove gde god da je to bilo potrebno. U fabriku ležajeva „Vogošća”, gde se sklapao legendarni „golf 1″, odlazio je u treću smenu, piše „Kurir”. On nije imao podršku roditelja i okoline, u nameri da se bavi pisanjem, komponovanjem i pevanjem, pa je snimanje prve ploče za njega bio veliki san, o kojem je dugo maštao.

Međutim, zahvaljujući svojoj upornosti i trudu, uspeo je da sakupi nešto novca za snimanje pesama – ukupno pet. Ipak, to nije bilo dovoljno za ceo album, a i diskografska kuća u njemu nije videla potencijal pa je saradnja propala.

Pročitajte još:

Mislivši da je sve izgubljeno bio je i na korak da odustane od svog cilja, sve dok ga jednom prilikom u studiju u Skenderiji nije čuo producent Murafid Brkić (suprug Hanke Paldum). Murafid, oduševljen njegovim talentom, odmah ga je pozvao u svoju kuću, rekao Hanki da im donese rakiju i, kasnije i te kako poznatom pevaču saopštio – da će njegov prvi CD štampati u tiražu od 50.000 primeraka.

Jednom prilikom, Merlin je govorio o tome, ali nije znao odgovor na pitanje šta bi bilo da njega nije sreo.

– Ko zna… Možda bih nastavio da radim u fabrici ležajeva „Vogošća”. Sigurno ne bih, budući da je reč o još jednoj u nizu fabrika uništenih nemarom vlasti i države. Ne razmišljam previše o tome, ali ne zato što je moj život pre muzike period koji želim da zaboravim. I u mom, kao i u vašem životu, postoje trenuci koji su manje dragi, za koje bismo voleli da je naše životno iskustvo siromašnije, ali ne bih ih menjao ili zaboravio jer svaki taj tren učinio me je onakvim kakav sam danas – ispričao je Dino.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – 24sedam.rs

Pročitajte još:

Komentari (0)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

Povezane vesti