Milka je ubila svoje dve ćerkice, a sada je oslobođena svih optužbi i izlazi na slobodu! (FOTO)

22.12.2021

13:04

0

Milka Đurašović se probudila oko sedam sati na dan ubistva i u ostavi pripremila noževe i uže. Kći Tijana je počela da plače kada je to sve ugledala.

Milka je ubila svoje dve ćerkice, a sada je oslobođena svih optužbi i izlazi na slobodu! (FOTO)
slika - Copyright YouTube/Printscreen

Mentalno bolesna majka iz Perta koja je ubila svoje dve male ćerke pre nego što je pokušala da sebi oduzme život oslobođena je optužbi za ubistvo jer je proglašena psihički nestabilnom.

Četrdesetogodišnja žena Milka Đurašović, poreklom iz BiH, u sredu je oslobođena krivice u Vrhovnom sudu Zapadne Australije.

Na suđenju je priznala da je ubila svoje dve kćeri, desetogodišnju Miju i šestogodišnju Tijanu, čija tela je pronašao otac Nenad u novembru 2019. godine. Tvrdila je kako smatra da ne bi trebalo da bude proglašena krivično odgovornom za svoje postupke.

Sudija Stiven Hil zaključio je kako je njena psihička bolest bila toliko jakog intenziteta da nije mogla u momentu da shvati da ne sme ubiti devojčice ni sebe.

Majka je proglašena nevinom za oba ubistva. Sudija je naredio da ostane u pritvoru do naloga guvernera nakon čega će biti puštena na slobodu, prenosi Daily Mail.

 

 

U usaglašenom iskazu dostavljenom sudu navodi se kako se Đurašovićeva probudila oko sedam sati ujutro na dan ubistava i pomislila u sebi 'danas je taj dan', a zatim stavila noževe, mačete i konopac u ostavu.

Tijana je plakala kada je videla konopac i noževe, pitajući majku 'hoćeš li mi nešto učiniti?' i rekla da želi da ide u školu.

Majka se tada trgnula iz transa. Počela je da sprema devojčice za školu. Suprug Nenad ju je kontaktirao i kako je naveo - zvučala je normalno i optimistično.

 

 

Majka je nastavila sa vožnjom kćeri do škole. Na ulazu se parkirala nekoliko minuta pre nego što je odlučila da se vrati kući.

- Idemo u kupovinu - rekla je Tijani.

Kasnije tog jutra je odlučila da nastavi sa planom ubijanja. Uključila je usisivač kako bi prigušila ikakve zvukove. Nakon toga je ubila svoje dve kćeri. Poljubila ih je i zagrlila, a potom položila igračke uz njihova tela.

Policija je Milku ubrzo nakon toga pronašla prekrivenu ćebetom u peščanim dinama na obližnjoj plaži, nakon što je pokušala da okonča svoj život.

U kući je pronađeno nekoliko njenih beleški.

-Volim svoje devojke više od bilo koga i bilo čega i tako mi je žao što se nisam bolje brinula o njima- napisala je.

Đurašovićeva je pisala i suprugu, rekavši da su devojke već nervozne i uznemirene i da ne želi da „završe na lekovima i drogama.

-Ja sam kriva za sve - napisala je ona u pismu, prevedenom sa srpskog.

Psihijatar Adam Bret, koji je ranije ove godine dva puta intervjuisao Đurašovićevu u pritvoru, rekao je da je uveren da je optužena bila mentalno oštećena u vreme zločina i da nije imala sposobnost da zna da ne bi trebalo da uradi tako nešto.

On je rekao da Đurašovićeva ima nihilističke zablude i da veruje da ona spasava devojčice od „groznih stvari” koje je doživela.

Bonus video

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike