Pitanje je trenutka kada će pasti Vlada Crne Gore: Demokratskom frontu fali još devet potpisa

14.12.2021

15:36

0

Ustavom je propisano da je za podnošenje predloga za skraćenje mandata parlamentu potreban potpis 25 poslanika

Pitanje je trenutka kada će pasti Vlada Crne Gore: Demokratskom frontu fali još devet potpisa
Profimedia - Copyright Profimedia

Demokratski front (DF) zasad nema podršku dovoljnog broja poslanika vladajuće koalicije, kako bi podneo inicijativu za skraćenje mandata Skupštini Crne Gore, nakon što je opozicija juče odustala od pokušaja smene kabineta Zdravka Krivokapića pravdajući to upravo najavom Fronta.

Ustavom je propisano da je za podnošenje predloga za skraćenje mandata parlamentu potreban potpis 25 poslanika, odnosno skoro svih iz koalicije “Za budućnost Crne Gore” koja je na parlamentranim izborima osvojila 27 mandata.

Međutim, juče je deo poslanika partija koje su bile dio ovog saveza “Vijestima” izjavio da nisu za izazivanje parlamentarne krize, pa DF-u nedostaje devet potpisa.

Da podsetimo, opozicija je povukla predlog za izglasavanje nepovjerenja Vladi na samoj sjednici parlamenta kada je ona trebalo da bude prva tačka dnevnog reda. Objasnili su da treba otpočeti razgovore o formiranju nove skupštinske većine, nakon najave Fronta. 

“Uvereni smo da će doći do formiranja nove parlamentarne većine i, na taj način, biti stvorene neophodne pretpostavke za pad Vlade i razrešenje predsednika Skupštine. Iz tog razloga, povlačimo inicijativu za izglasavanje nepovjerenja Vladi”, piše u saopštenju opozicije.

Inicijativu za izglasavanje nepoverenja Vladi je krajem novembra u skupšinsku proceduru predalo 40 poslanika opozicije. Ako Vlada dobije poverenje u parlamentu, potpisnici predloga ne mogu podneti novi pre isteka roka od 90 dana.

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Vijesti

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike