Kačili trobojku na Ambasadu Hrvatske, zaradili prekršajne prijave

17.11.2020

14:47 >> 17:29

0

Prekršajna prijava podneta je zbog vređanja po osnovu nacionalne, rasne ili verske pripadnosti

Kačili trobojku na Ambasadu Hrvatske, zaradili prekršajne prijave
Copyright Profimedia

Podgorička policija podnela je prekršajne prijave protiv Slavka Komatine (26) i Mitra Raičevića (19) zbog vređanja po osnovu nacionalne, rasne ili verske pripadnosti.

Njih dvojica, zajedno sa N. Đ. (27), sumnjiče se da su 11. novembra u večernjim satima razvili trobojku ispred Ambasade Hrvatske u Podgorici.

Protiv N. Đ. je podneta prekršajna prijava, kako je saopšteno iz Uprave policije, zbog vređanja po osnovu nacionalne, rasne ili verske pripadnosti i zbog ometanja ili omalovažavanja službenog lica.

– Oni su 11. novembra u 21.45 na ogradi zgrade Ambasade Hrvatske kačili zastavu trobojku. Službenici Centra bezbednosti Podgorica su na licu mesta identifikovali S. K. i M. R., dok je treća osoba sa zastavom pobegla. Kasnije je utvrđeno da je reč o N. Đ. Nakon uzimanja izjava, obavešteni su državni tužioci u Osnovnom i Višem tužilaštvu u Podgorici, koji su se izjasnili da nema elemenata krivičnih dela za koja se gonjenje preduzima po službenoj dužnosti – saopšteno je iz policije, a prenose Vijesti.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike