Podignuta krivična prijava protiv Zorana Milanovića!

10.12.2021

17:19

0

Osnov za krivičnu prijavu Bijedić je našao u Milanovićevoj izjavi da "svaki genocid nije isti", što je hrvatski predsednik kazao kada je komentarisao odluku predsednika HDZ BiH Dragana Čovića da on i njegovi zastupnici u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH podrže predlog srpskih poslanika da se povuče nametnuti "Inckov zakon"

Podignuta krivična prijava protiv Zorana Milanovića!
Copyright Profimedia

Poslanik u parlamentu BiH Enver Bijedić podneo je krivičnu prijavu protiv predsednika Hrvatske Zorana Milanovića zbog njegovih izjava u vezi sa Srebrenicom.

Tako se hrvatski predsednik našao na udaru nametnutog "Inckovog zakona" kojim se zabranjuje negiranje navodnog genocida.

Bijedić je poslanik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH i ujedno čelnik male stranke Socijaldemokrate BiH, a Milanovića je prijavio Tužilaštvu BiH na osnovu izmena krivičnog zakona koje je sredinom ove godine nametnuo bivši visoki predstavnik u BiH Valentin Incko, a kojima je krivično delo postalo "negiranje svih ratnih zločina potvrđenih sudskim odlukama", prenose hrvatski mediji.

Printscreen/Youtube,N1
 

Osnov za krivičnu prijavu Bijedić je našao u Milanovićevoj izjavi da "svaki genocid nije isti", što je hrvatski predsednik kazao kada je komentarisao odluku predsednika HDZ BiH Dragana Čovića da on i njegovi zastupnici u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH podrže predlog srpskih poslanika da se povuče nametnuti "Inckov zakon".

- Milanović je 3. decembra 2021. godine nastavio u još skandaloznijem tonu, gde je pokušao da relativizuje genocid u Srebrenici upoređujući ga s Holokaustom i genocidom u Ruandi - pojasnio je Bijedić u saopštenju osnove svoje prijave protiv hrvatskog predsednika.

Bijedić je u prijavi naveo kako "Milanovićeve izjave za direktnu posledicu imaju uznemiravanje i stvaranje dodatnih nacionalnih netrpeljivosti među građanima Bosne i Hercegovine".

BONUS VIDEO: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike