Prvi otkaz u školama zbog odbijanja poštovanja mera i testiranja!

07.12.2021

09:40

0

Direktoru škole je jasno poručio da se ne slaže s merom obaveznog testiranja i da iz principa ne pristaje na pokazivanje ikakvih potvrda.

Prvi otkaz u školama zbog odbijanja poštovanja mera i testiranja!
24sedam - Copyright 24sedam

Nastavnik Tehničke škole u Bjelovaru, koji od 16. novembra nije dolazio na posao jer ne želi da se testira na kvid, niti vakciniše, više nije zaposlen škole, piše "Jutarnji list."

Kako je dnevniku potvrdio direktor škole Dario Malogorski, sa zaposlenim je u ponedeljak potpisan sporazumni raskid ugovora o radu. Tome su prethodila dva upozorenja pred otkaz. Reč je o nastavniku mlađe generacije, zaposlenom u školi 1. septembra.

Direktoru škole je jasno poručio da se ne slaže s merom obaveznog testiranja i da iz  principa ne pristaje na pokazivanje ikakvih potvrda.

-Povod za raskid ugovora je neslaganje s merama. Moram reći da kolega nije pravio nikakve skandale, nije pretio, nije dolazio pred školu, naprosto se nije slagao s uvedenom merom i od njezina uvođenja nitjednom nije došao na radno mesto”, kaže Malogorski.

Za to vreme nastava za učenike organizovana je tako što su ga menjale kolege.

 Nastavniku iz Bjelovara direktor je prije raskida ugovora u dva navrata slao poštom upozorenja pred otkaz, ali u školu nije stizala povratnica, što znači da osoba nije preuzela poštu, s obzirom na to da je i za ulazak u poštu potrebna kovid-potvrda.

Direktor je zato upozorenja slao i putem elektronske pošte, ali odgovor nije dobio.

Predsjednica Udruženja srednjih škola Hrvatske Suzana Hitrec izjavila je da još uvek nemaju saznanja o tome da su počeli masovni otkazi, dodajući da je sve manje osoba u školama koje ne žele se testiraju ili pokažu kovid propusnicu.

Bonus video

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Jutarnji list

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike