Nepoverenje vladi Crne Gore na čelu sa Krivokapićem! Crnogorska opozicija pokrenula inicijativu

29.11.2021

16:15

0

Skupština Crne Gore ima 81 poslanika

Nepoverenje vladi Crne Gore na čelu sa Krivokapićem! Crnogorska opozicija pokrenula inicijativu
Copyright Printsreen/ Skupstina Crne Gore

Poslanici crnogorske parlamentarne opozicije, njih 40, dostavili su Skupštini inicijativu za izglasavanje nepoverenja aktuelnoj vladi Zdravka Krivokapića.

To je na svom tviter nalogu objavio lider Socijaldemokratske partije Raško Konjević.

"Očekujemo podršku ubedljive većine poslanika", napisao je Konjević.

Iako je na suprotnoj strani u odnosu na DF, Andriju Mandića, Milana Kneževića i drugih, dobio je pozitivnu ocenu od strane Mandića.

- Inicijativa poslanika SDP-a Raška Konjevića o izglasavanju nepovjerenja aktuelnoj Vladi, koju su podržali svi poslanici opozicije, još je jedan razlog više zašto treba da se postigne dogovor o izboru nove Vlade u okviru postojeće parlamentarne većine do 10. decembra. Ponuda Demokratskog fronta je veoma velikodušna prema svim partnerima u sadašnjoj većini - rekao je Mandić.

Skupština Crne Gore ima 81 poslanika.

U međuvremenu Demokratski front izdao je saopštenje u kome je otkrio da partija Dritana Abazovića (URA) pregovara o saradnji sa predsednikom Crne Gore Milom Đukanovićem.

- Milo Đukanović je obelodanio ono što su mnogi sumnjali u Crnoj Gori - da određeni krugovi bliski URI ili funkcioneri te partije pregovaraju sa njim o konkretnoj saradnji. A o tim uslovima za saradnju, prema njegovim rečima, treba da znaju oni koji treba da znaju - saopšteno je iz Demokratskog fronta.

Iz DF-a navode da zapravo sva snaga parapolitičkih struktura koje podržavaju djelove izvršne vlasti koristila se za nanošenje štete koaliciji “Za budućnost Crne Gore”, a najveći napori su uloženi da se razbije DF i umanji snaga stranaka koje čine ovaj monolitni politički savez.

BONUS VIDEO: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike