Nevreme u regionu: Obilne padavine prete da izazovu klizišta i odrone (VIDEO)

26.11.2021

12:49

0

Vozači se pozivaju na povećan oprez

Nevreme u regionu:  Obilne padavine prete da izazovu klizišta i odrone (VIDEO)
Tanjug/AP Photo

Snažan vetar i obilne padavine stvaraju probleme u zemljama regiona. Putevi su klizavi, na nekim deonicama su velike količine vode i postoji pretnja od odrona, pa se vozači pozivaju na oprez.

Državni hidroemeterološki zavod Hrvatske izdao je upozorenje na vremenske neprilike koje se očekuju na teritoriji Grada Splita, gde lokalno padaju obilne kiše sa mogućim grmljavinama i jakim, povremeno olujnim jugom.

Upozorenje se odnosi na moguće poplave u Dalmaciji, na područjima gde se nalaze bujični vodotoci.

Građani su pozvani da poštuju upozorenje i da se ponašaju odgovorno kako bi zaštitili i sebe i imovinu, objavljeno je na fejsbuk stranici DHZ.

Zbog obilne kiše na području Splita se zadržava veća količina voda na kolovozima, a na putevima duž Jadranske magistrale (DC8) mogući su odroni. Pretežno mokar ili vlažan kolovoz je i na putevima u BiH.

 

Na pojedinim deonicama u kotlinama i uz rečne tokove moguća je smanjena vidljivost zbog magle. Zbog padavina povećana je opasnost od odrona zemlje ili kamenja na kolovoz.

Na putu Vrbaška-Draksenić (put koji vodi prema graničnom prelazu Gradina) obustavljen je saobraćaj za sve kategorije vozila (osim vozila kojima se vrši dostava na teritiroji opštine, lokalnog stanovništva i vozila hitnih službi), a alternativni pravac je preko Banjaluke i Prijedora.

Na graničnim prelazima u BiH nema dužih zadržavanja, saopštile su nadležne službe.

Početkom meseca su, podsećamo, obilne padavine pogodile Sarajevo i napravile veliku materijalnu štetu.

Bonus video:

 

 

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti