Snimak koji vraća veru u čoveka: Psa nosila bujica u poplavljenom Sarajevu, a onda se Amar pojavio (VIDEO)

07.11.2021

21:27

0

Neverovatna količina kiše pala je prethodnih dana u Bosni i Hercegovini

Snimak koji vraća veru u čoveka: Psa nosila bujica u poplavljenom Sarajevu, a onda se Amar pojavio (VIDEO)
Sarajevo poplava - Copyright Printscreen/Youtube/Klix

Sarajevo i Bosnu i Hercegovinu su prethodnih dana pogodile neverovatne padavine. Voda je uništila domove brojnih građana, a najavljena je kiša i za naredne dane.

Međutim, i u teškim vremenima, jedan Sarajlija je pokazao da nije teško biti čovek.

Naime, Amar Demšulov juče je sa balkona kuće ugledao psa kako se davi u vodi, zaglavljen u živoj ogradi, te je uprkos ogromnim nanosima vode, istrčao iz kuće da pomogne životinji.

- Komšija ga je pustio sa lanca da se sam bori, a pas je zaglavio u živoj ogradi. Struja reke je bila neverovatno brza, a pas se borio poslednjim atomima energije. Istrčao sam iz kuće u donjem vešu i probijao se kroz vodu kako bih ga spasao. Bio je veoma težak jer je njegovo krzno bilo natopljeno vodom, ali smo ga uspeli spasiti, nahraniti i preneti na sigurno - rekao je Demšulov, prenosi Klix.ba.

Ovo nije jedini ovakav slučaj koji se desio u poslednjih nekoliko dana, a kroz koji smo imali priliku svedočiti velikoj humanosti ljudi.

Podsetimo da je nekoliko građana već spasilo ugrožene životinje od poplava koje su ove sedmice pogodile brojne delove BiH, a posebno se izdvaja akcija pripadnika FUCZ, koji su ranije ove sedmice od utapanja spasli nekoliko životinja.

Bonus video:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike