Katastrofalne posledice poplava! Tužni snimci iz Sarajeva: Voda uništila domove brojnih građana (VIDEO)

07.11.2021

15:22

0

Brojne kuće i automobili su uništeni, a neki od meštana su preko noći ostali bez ičega

Katastrofalne posledice poplava! Tužni snimci iz Sarajeva: Voda uništila domove brojnih građana (VIDEO)
Untitled - Copyright Foto: Youtube/Printscreen

Voda se gotovo u potpunosti povukla iz naselja Otes u Sarajevu, ostavljajući iza sebe tužan prikaz katastrofalnih posledica poplava.

Brojne kuće i automobili su uništeni, a neki od meštana su preko noći ostali bez ičega, piše Kliks.

Meštanin Hilmo Papić, susprežući suze, ispričao je kako je voda prodrla u kuću u noći kada je radio na terenu, odakle je došao nakon što su ga njegova deca obavestila o poplavi.

– Kuću sam napravio pre rata, ali smo je posle rata renovirali i obavljali dodatne radove. Sve smo sami finansirali. Ostala je nula. Trenutno je gore nego posle rata, ništa nije ostalo. Ni igla – rekao je Papić.

Tužne slike pristižu iz ovog sarajevskog naselja poslednjih nekoliko dana. Radnici čiste vodu i mulj, u lokvama plutaju uništeni predmeti iz okolnih kuća i dvorišta. Građani su još uvek u šoku i suzama. Materijalna šteta je ogromna i izvesno je da će saniranje potrajati mesecima.

Činjenica da je kiša sinoć prestala padati donosi tračak optimizma da više štete neće biti. Vodostaji reka su već jutros dosta niži, a voda se gotovo u potpunosti povukla iz okolnih sarajevskih naselja.

Meteorolozi najavljuju razvedravanje, a meštanima Otesa i Rajlovca preostaje da se posvete saniranju štete i čekaju pomoć sugrađana i vlasti.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Klix.ba

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike