Dodik jasan: "Republika Srpska nema nijedan plan za otcepljenje, ali se o tome priča"

16.11.2021

18:55

0

Dodik je kazao da će RS do Nove godine doneti tri do četiri nova Zakona

Dodik jasan: "Republika Srpska nema nijedan plan za otcepljenje, ali se o tome priča"
Copyright YouTube/printscreen/tvk3

Srpska nema nijedan plan o otcepljenju, ali u Republici Srpskoj se o tome priča, kao što se priča i u BiH i regionu. Nema plana da se provede politika otcepljenja, rekao je srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik na konferenciji za novinare.

- Srpska traži i od drugih da poštuju slovo Dejtonskog sporazuma. Da poštuje i sprovodi Dejtonski sporazum i Ustav BiH. Srpska uvažava unutrašnji teritorijalni integritet BiH. Srpska dosledno prati pravni okvir kao i prava i obaveze potpisane Dejtonskim mirovnim sporazumom i tako se ponaša - rekao je Dodik.

Dodaje da u BiH postoje oni koji optužuju Srpsku da čini nešto suprotno Dejtonu.

- Rekao sam da je to bespotrebno i da je to jedna vrsta bezobrazluka - istakao je Dodik.

Dodik je kazao da će RS do Nove godine doneti tri do četiri nova Zakona.

- Srpska će doneti novi Zakon o šumama. Isto tako ćemo utvrditi da je Srpska vlasnik i poljoprivrednog zemljišta. To su sve poznati stavovi Srpske i ja sam bio u prilici da govorim i na ovom sastanku - rekao je Dodik.

Reagovao je na DŽaferovićev govor da Dodik treba da bude uhapšen.

- Malo je degutantno da DŽaferović poziva nekog na robiju, a bio je svedok o zločinu. Imajući u vidu kakvo nam je pravosuđe, DŽaferović nije ušao nikad u proces. Ja mogu samo da mu kažem, kada se govori u javnosti, mora se imati obraza i malo digniteta - rekao je Dodik.

Dodik je rekao da mu je drago što je savetnik državnog sekretara jedan od onih koji su pisali Dejtonski sporazum i čovek koji je bio u najužem tim uz Holbruka.

- On je upoznat sa suštinom Dejtonskog sporazuma. Ono što sam ja govorio, rekao sam da Srpska ostaje potpuno posvećena svom Dejtonskom ustavu i da je privržena miru - rekao je Dodik. 

Podsećamo, savetnik državnog sekretara Sjedinjenih Američkih Država Derek Čolet, koji je juče stigao u posjetu Bosni i Hercegovini, danas se u Sarajevu u poslepodnevnim satima susreo sa članovima Predsedništva BiH.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RTRS

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike