Uhapšen zbog sumnje da je planirao ubistvo Kašćelana!

14.11.2021

18:44

0

Mrvaljević je uhapšen nakon što je izdržao kaznu u Zatvoru za kratke kazne

Uhapšen zbog sumnje da je planirao ubistvo Kašćelana!
Copyright Slobodan Kašćelan Printscreen /Youtube

Nikšićanin Jovan Mrvaljević uhapšen je danas na kapiji spuškog zatvora zbog sumnje da je deo grupe koja je planirala ubistvo jednog od vođa kavačkog kriminalnog klana Slobodana Kašćelana.


Mrvaljević je uhapšen nakon što je izdržao kaznu u Zatvoru za kratke kazne, prenele su podgoričke "Vijesti".

Mrvaljević, navodni član škaljarskog kriminalnog klana, hapšen je i ranije, zbog sumnje da je deo kriminalne grupe koja je planirala ubistvo Veljka Belivuka, dodaje se u tekstu podgoričkog lista.

Pripadnici Sektora za borbu protiv kriminala sumnjiče Mrvaljevića da je deo organizovane kriminalne grupe koju su, prema tvrdnjama Specijalnog državnog tužilaštva, formirali Kotoranin Jovan Vukotić i Podgoričaninin Janko Vukadinović.

Vukotića policija označava šefom škaljarskog kriminalnog klana.

"Vijesti" dodaju da je, navodno, Mrvaljevićeva uloga bila da u Kotoru i Podgorici prati jednog od vođa kavačkog kriminalnog klana - Kašćelana.

Krajem prošle godine pripadnici tadašnjeg Sektora za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije uhapsili su Mrvaljevića i Nikšićanina Mila Jovanovića, kod kojih su pronašli oružje i kriptovani telefon.

Nedugo nakon hapšenja tvrdili su da su ih službenici tog Sektora tukli, maltretirali, mučili, ucenjivali, pretili silovanjem i ubistvom, ali i da će nauditi njihovim porodicama, tražeći da lažno svedoče da rade za Kotoranina Jovana Vukotića i da imaju zadatak da ubiju nekog "kavčanina''''.

Iz UP su odbacili njihove optužbe, navodeći da su te noći sprečili izvršenje teškog krivičnog dela koje je moglo da nastane kao posledica sukoba članova organizovanih kriminalnih grupa, i u automobilu u kojem su bili Mrvaljević, Jovanović i Vladan Mijušković, pronašli pištolj brušenog broja, fantomke, rukavice, kriptovane telefone.

 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike