Krivokapićeva "lista za odstrel": Otkrivena imena ministara kojih želi da se reši?

12.11.2021

11:26

0

Različiti su razlozi zbog kojih je Krivokapić nezadovoljan radom trojice ministara - od objektivnih do ličnih

Krivokapićeva "lista za odstrel": Otkrivena imena ministara kojih želi da se reši?
zdravko krivokapić (20) - Copyright Tanjug/Rade Prelić

Premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić izjavio je da je nezadovoljan radom tri ministra i ministarstava, a podgorička Pobjeda piše da je reč o ministrima unutrašnjih poslova Sergeju Sekuloviću, spoljnih poslova Đorđu Raduloviću i ministru kapitalnih investicija Mladenu Bojaniću.

Krivokapić je na vanrednoj konferenciji za novinare kazao da je u pripremi analiza rada ministara i ministarstava i da je on lično nezadovoljan radom trojice ministara, ali nije želeo da otkriva njihova imena.

Pozivajući se na izvor vlade, podgorički dnevnik piše da su različiti razlozi zbog kojih je Krivokapić nezadovoljan radom trojice ministara - od objektivnih do ličnih.

Prvi na tapetu, kaže izvor lista, svakako je ministar unutrašnjih poslova Sergej Sekulović sa kojim je premijer u sukobu još od dešavanja na Cetinju tokom ustoličenja mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija, kada je premije tražio njegovu ostavku, zbog odbijanja da predloži smenu direktora Uprave policije Zorana Brđanina.

Tačku na sukob stavio je potpredsednik vlade Dritan Abazović, koji je rekao da će smena Sekulovića izazvati pad vlade, a kasnije je svoj stav zacementirao tvrdnjom da su smene u bezbednosnom sektoru crvena linija ispod koje neće ići.

Nije zadovoljan efektima rada ministra spoljnih poslova Đorđa Radulovića, piše list pozivajući se na isti izvor koji tvrdi da je reč o ministru koji se često suprotstavlja nekim stavovima Krivokapića tokom sednica vlade, kada je reč o platformama za posete zvaničnika.

- Krivokapić smatra da Radulović nije obezbedio dovoljnu međunarodnu podršku za njegovu vladu, ali i da diplomatska mreža nakon niza skandala loše funkcioniše - tvrdi izvor Pobede iz vrha vlade ukazujući da Krivokapić, mimo svih pravila, nije Radulovića vodio sa sobom u Beograd.

Treći ministar sa kojim premijer nije zadovoljan je Mladen Bojanić koji vodi resor kapitalnih investicija.

Bojanić je, navodi se, u konstantnom sukobu sa “pretorijanskom gardom” Krivokapića, uticajnim ministrima finansija i ekonomskog razvoja Milojkom Spajićem i Jakovom Milatovićem.

Bojanić se zamerio Spajiću i Milatoviću zbog protivljenja projektu “Crna Gora radi“, ali i zbog različitih pogleda na neke kadrovske poteze koje su Spajić i Milatović povukli.

BONUS VIDEO: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike