Ponovo rat na relaciji predsednik - premijer: Milanović prozvao Plenkovića

09.11.2021

20:14

0

Odnos se ne smiruje između dvojice političara ni u jednom momentu

Ponovo rat na relaciji predsednik - premijer: Milanović prozvao Plenkovića
Tanjug/Hina/Profimedia

Predsednik Hrvatske Zoran Milanović prozvao je danas vladu Andreja Plenkovića za "ignorantski pristup u vezi s opremanjem Oružanih snaga Hrvatske".

- Ne želim da hrvatski vojnici budu glineni golubovi, nego ljudi kojima smo dali maksimum koji možemo, a ne minimum, naglasio je. Dakle, taj jedan potpuno ignorantski pristup u opremanju i strateškim planovima hrvatske vojske je meni neprihvatljiv - poručio je.

Milanović je tražio sazivanje sednice Veća za obranu zbog, kako je više puta istakao, lošeg stanja u Oružanim snagama, a nakon što je u javnosti eskalirao sukob izmedu njega i ministra obrane Marija Banožića, prenela je Hina.

On je otkrio da nisu mogli da se slože oko zajedničkog saopštenja sa sednice Veća za obranu.

- Tražio sam, predlagao da zajedničko saopštenje bude da je Veće zaključilo da trenutno materijalno stanje Oružanih snaga RH - materijalno, ne duhovno - nije zadovoljavajuće i da je potrebno ulagati ozbiljne napore u cilju ravnomernog razvoja svih grana Oružanih snaga. To nije bilo prihvatljivo. Meni nije bilo prihvatljivo mazanje očiju javnosti. Tako da se tu nismo ništa dogovorili. A na sednici Veća za nacionalnu sigurnost, jesmo - izjavio je Milanović.

Takođe je dodao kako su i ministar Banožić i premijer Plenković prethodno "mesecima na političkim skupovima i obraćanjima govorili o tome da ce to biti sledeći korak dovođenja hrvatske vojske, posebno kopnenih snaga, na jedan pristojan nivo".

- Ništa od toga. Prosto, ispalo je - rekao je Milanović.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti