Abazović: "Montenegro erlajns" su ugasili Đukanović i Marković

27.12.2020

20:45 >> 21:07

0

Abazović je za Vijesti rekao da Vlada nije donela odluku o gašenju MA, već samo primila informaciju o katastrofalnom stanju u toj kompaniji

Abazović: "Montenegro erlajns" su ugasili Đukanović i Marković
Copyright Dritan Abazović, Zdravko Krivokapić, Profimedia

Kompanija ””Montenegro erlajns”” (MA) nije identitetsko, već ekonomsko pitanje i tako ga treba tretirati, izjavio je večeras potpredsednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović, dodajući da su crnogorskog nacionalnog avio-prevoznika ”sahranile” vlade Mila Đukanovića i Duška Markovića.

Za velike probleme u MA Abazović je okrivio i ”’bahati menadžment”’ koji je, kako tvrdi, ””svih ovih godina funkcionisao delimično i van zakona”.

Pročitajte još

Abazović je za “Vijesti” rekao da Vlada nije donela odluku o gašenju MA, već samo primila informaciju o “katastrofalnom stanju” u toj kompaniji.

Abazović je kazao da poštuje “patriotsku notu” koju je vlasnik kompanije “Savana” Veselin Mijač iskazao za spasavanje kompanije, ali je ocenio da je to urađeno neozbiljno.

-Ne samo da je protivzakonito, mi ne možemo više da brišemo dugove MA – kazao je Abazović.

Ako su neke druge Vlade naučile da rade nezakonito, kako je kazao, nova Vlada će poštovati sve zakone u Crnoj Gori.

Mijaču je poručio da je komplikovano preuzeti kompaniju.

-Ako misli da to može na način samo što će poslati pismo o namerama, bez detaljne analize, mislim da je to u službi dnevne politike, a ne spasavanja kompanije – ocenio je Abazović.

Kazao je kako je siguran da Vlada pokušava da nađe najbolje modele za kompaniju i njene zaposlene koji nisu primili plate već nekoliko meseci.

Istakao je da će Vlada biti posvećena pomoći zaposlenima u MA, koliko bude bilo moguće.

Ocenio je da je sadašnja opozicija, odnosno prethodna vlast, izvršila “desant na ekonomiju” zemlje i ostavila ogromna dugovanja i poručio da će “brojni funkcioneri morati da odgovaraju”.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike