DRAMATIČNO U BiH! Reke se izlile iz korita, saobraćaj u prekidu! Građani koji su napustili kuće u strahu i od lopova! (FOTO/VIDEO)

05.11.2021

22:45

0

Autor: 24sedam

U večernjim satima došlo je do izlivanja reke u mestu Čekrekčije kod Visokog zbog čega je obustavljeno odvijanje saobraćaja regionalnim putem Visoko - Sarajev

DRAMATIČNO U BiH! Reke se izlile iz korita, saobraćaj u prekidu! Građani koji su napustili kuće u strahu i od lopova! (FOTO/VIDEO)
Copyright Antonio Ahel/ATAImages

Reka Bosna u Kaknju, reke Fojnica i Bosna u Visokom izlile su se iz svog korita na nekoliko lokacija zbog čega su angažovane sve raspoložive snage na postavljanjima nasipa i saniranja štete

U večernjim satima došlo je do izlivanja reke u mestu Čekrekčije kod Visokog zbog čega je obustavljeno odvijanje saobraćaja regionalnim putem Visoko - Sarajevo, a gradonačelnik Mirza Ganić je kazao da su reke Bosna i Fojnica napravile određene štete i na području Visokog.

Načelnik Kaknja Mirnes Bajtarević je kazao da je Bosna izlila na nekoliko područja, a da su Doboj kod Kaknja, Povezica, Malješ i Donji Kakanj samo neki od ugroženih područja.

Prema poslednjim informacijama FUCZ-a vodostaj reke Bosne u Maglaju je u porastu, dok u Kantonu Sarajevo gde je danas bilo dramatično je u blagom opadanju.

Veći deo Kantona Sarajevo pogođen je poplavama nakon što je kiša padala duže od 24 sata. Najpogođenije je područje opštine Ilidža, odakle su brojni građani evakuisani u toku dana. U naselju Otes, struja još uvek nije došla, a brojni stanovnici će noć provesti negde drugo. 

 

 

Oni koji su danas bili prisiljeni da napuste svoje domove, sada strahuju da bi mogli da budu opljačkani u toku noći. Oni su uputili apel Vladi KS, iskazujući svoju veliku zabrinutost. 

 

 

Na terenu su u i pripadnici Jedinice za posebne namene, odnosno specijalci, kako bi se zaštitili građani i njihova imovina u ugroženim područjima. 

 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike