Starac obijao stanove dok su porodice bile na sahranama: Krao nakit, novac i alkohol

06.11.2021

08:13

0

Pričinio materijalnu štetu u iznosu oko 4.600.000 dinara

Starac obijao stanove dok su porodice bile na sahranama: Krao nakit, novac i alkohol
penzioner - Copyright Profimedia

Šezdesetdvogodišnji Zagrebčanin sumnjiči se da je počinio ukupno 10 krivičnih dela teške krađe provaljivanjem i jedno krivično delo krađe u pokušaju, navodi Slobodna Dalmacija.

Sumnja se da je od kraja avgusta pa do druge polovine oktobra u osam navrata na području Zagreba, provalio u stanove ili kuće za vreme dok u njima nije bilo ukućana, u tri slučaja ukućani su se nalazili na sahrani užeg člana porodice, da bi potom iz tih stanova ili kuća otuđio alkohol, novac, nakit, informatičku opremu, torbe, parfeme, mobilne telefone, naočare, novčanike, fenove za kosu i ostalo.

U jednom od slučaja kada je provalio u kuću dok su ukućani bili na sahrani, osumnjičenog je videla korisnica jednog dela kuće da bi tada, nakon što je otuđio nakit, iskoristilo priliku i pobegao.

Sumnja se da je u kuće i stanove provaljivao tako što je prikladnim predmetima obijao ulazna vrata ili vrata terasa do kojih bi dolazio i savladavanjem visine.

Nadalje, 2. novembra oko 4 sata je, sumnja se, ušao u dvorište kuće gde je iz prostora ispod spoljnih stepenica otuđio jednu gumu i odneo je u automobil kojim se dovezao pa se potom vratio i po ostale gume, međutim, oštećena osoba ga je uočila pa je pobegao do vozila gde ga je ona sustigla i uzela mu gumu koju je hteo da odnese.

Materijalna šteta pričinjena ovim delima iznosi oko 300.000 kuna (oko 4.600.000 dinara).

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je predat pritvorskom nadzorniku dok je poseban izveštaj dostavljen Opštinskom državnom tužilaštvu u Zagrebu, prenosi Slobodna Dalmacija.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike