Skupljala novac za lečenje deteta, pa ga potrošila na sebe: Dete na kraju umrlo

09.10.2021

10:31

0

Autor: M. J.

Odbila je da dete vodi kod lekara i podvrgne ga daljim terapijskim postupcima i lečenju zbog čega je, usled nelečenja, došlo do brzog napredovanja i pogoršanja bolesti

Skupljala novac za lečenje deteta, pa ga potrošila na sebe: Dete na kraju umrlo
Ilustracija - Copyright Profimedia

Županijsko državno tužilaštvo u Velikoj Gorici je 4. oktobra nakon istrage podiglo optužnicu protiv žene (34) zbog sumnje u povredu detetovih prava, koje je na kraju i preminulo.

Kako navode iz Državnog tužilaštva Republike Hrvatske žena se tereti da je kao majka i zakonska zastupnica deteta rođenog 2008. godine grubo povredila detetova prava usled čega je prouzrokovana smrt deteta. 

Ona se tereti da je uprkos višekratnom informisanju lekara o prirodi bolesti i mogućim štetnim posledicama nelečenja, svesna svog postupanja po zdravlje i život deteta te pristajući na sve posledice, odbila da dete vodi kod lekara i podvrgne ga daljim terapijskim postupcima i lečenju zbog čega je, usled nelečenja, došlo do brzog napredovanja i pogoršanja bolesti deteta te smrtnog ishoda, prenose hrvatski mediji. 

Okrivljena se tereti i da je od 8. avgusta 2018. do 23. maja 2019. u Zagrebu, tokom medijske humanitarne akcije za potrebe lečenja deteta, na detetovo ime u banci otvorila račune na koje su razni donatori uplatili ukupni iznos od 985.830 kuna (oko130.000 evra), prikupljen isključivo za lečenje deteta, od kojeg je ona potrošila iznos od 422.546 kuna (oko 56.000 evra) za lične potrebe.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike