Drama na sudu: Silovatelj osuđen na 10 godina robije, pa vikao žrtvama "kad izađem ubiću vas obe"

09.10.2021

09:30

0

Autor: J. S. J.

On je pokazivao i prstom na dve prestravljene žrtve dok su uz njega stajali policajci

Drama na sudu: Silovatelj osuđen na 10 godina robije, pa vikao žrtvama "kad izađem ubiću vas obe"
Copyright Pixabay

 -Dajte mi 20 godina zatvora, a ne 10! A kad izađem napolje, ubiću obe - galamio u sudnici Županijskog suda u Zagrebu 42-godišnji muškarac, dok je slušao objavu presude izrečene zbog silovanja, nasilja u porodici, povrede dečijih prava.

On je pokazivao i prstom na dve prestravljene žrtve dok su uz njega stajali policajci, a koji su ga potom, po nalogu suda, zbog neprimerenog ponašanja usred ročišta vratili u zatvor.

Povod pretnjama smrću je nepravosnažna presuda od ukupno 10 godina zatvora, na koliko je 42-godišnjak osuđen zbog četiri krivična dela - silovanja, teškog dela protiv polne slobode i nasilja u porodici, kao i povrede dečijih prava.

Izrečena mu je i obavezna mera lečenja zavisnosti od alkohola. U jedinstvenu kaznu uračunata mu je opozvana uslovna presuda iz 2019. od 10 meseci koja je bila s trogodišnjim probnim periodom. Inače, nasilnik je još te iste 2019. osuđen na pet godina zatvora zbog još jednog silovanja, prenosi "Jutarnji list."

Poslednji skup njegovih greha sa slobode, prema prijavi, datira od sredine 2015. pa, sve do januara prošle godine kad se iživljavao u stanu nad devojkom i njenim sinom školarcem i to pretežno u alkoholisanom stanju. Šamarao ju je po licu te udarao šakama po telu, vređao ju je i ponižavao pred bolesnim detetom koje je, pak, jednom prilikom bacio na pod.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike