Saga oko smrti Rudolfa Elezovića se nastavlja: Dostavljeni nalazi digitalnog veštačenja, saslušano više osoba

30.09.2021

14:06

0

Autor: A. S.

Telo bivšeg šefa policije u Ulcinju, pronađeno u fazi raspadanja na mestu gde se poslednji put izgubio signal Elezovićevog telefona

Saga oko smrti Rudolfa Elezovića se nastavlja: Dostavljeni nalazi digitalnog veštačenja, saslušano više osoba
Copyright Rudolf Elezović/Printscreen/Facebook

Istraga povodom smrti bivšeg šefa Odeljenja bezbednosti Ulcinj Rudolfa Elezovića, i dalje je u toku. Odrađena su brojna veštačenja na osnovu kojih će tužilaštvo forsirati odluku o ovom slučaju. Takođe, kako prenosi portal Dan, dostavljeni su i nalazi digitalnog veštačenja, a izdat je zahtev tužilaštva za listinge ostvarenih komunikacija i baznog saobraćaja.

-U predmetu formiranom u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici, povodom pronalaska beživotnog tela R.E., u reci Bojani, u mestu Sveti Đorđe u Ulcinju, izviđaj je u toku, tokom kojeg su preduzete brojne mere i radnje, tako da je od strane tužilaštva doneta naredba za obdukciju tela, kao i naredbe za neophodna veštačenja, prikupljena su obaveštenja od većeg broja lica, podneti su zahtevi Višem sudu - sudiji za istragu za izdavanje naredbi za listinge ostvarenih komunikacija i baznog saobraćaja, a od strane tužilaštva doneta je i naredba veštaku za digitalno veštačenje, koji izveštaj je u međuvremenu dostavljen ovom tužilaštvu, tako da će tužilaštvo, nakon svestrane analize svih prikupljenih dokaza i podataka, u daljem toku postupka eventualno preduzeti i druge mere i radnje za kojima se ukaže potreba, a sve u cilju rasvetljavanja svih okolnosti pod kojima je nastupila smrt kod lica R.E. i donošenja odluke u predmet - navela je u odgovoru za portal Dan državna tužiteljka i portparolka Lepa Medenica.

Podsećamo, ranije je  podnet i zahtev Višem sudu - sudiji za istragu za izdavanje naredbi za listinge ostvarenih komunikacija i baznog saobraćaja. Tokom izviđaja je od strane tužilaštva doneta naredba za obdukciju tela, a koji nalaz je dostavljen. To sve u cilju utvrđivanja kretanja Elezovića u bliskom vremenskom periodu u odnosu na dan kada je on nestao. Takođe, utvrdiće se i sa kim je on imao komunikaciju u skorijem vremenskom periodu.

Tako bi istraga trebalo da dođe i do podatka sa kime je Elezović u poslednje vreme i uoči kritičnog događaja najčešće komunicirao. Istražni organi rade na otkrivanju  lokacija na kojima se uoči kobnog događaja nalazio Elezović, kao i sa kojih lokacija su upućeni kontakti koje je on ostvario u poslednje vrijeme.

Nestanak

Nestanak Rudolfa Elezovića prijavljen je 27. maja. Tada je prema nezvaničnim infomacijama, njegova žena prijavila da se on nakon što je otišao od kuće da nešto završi nije javljao. O ovo slučaju izveštavali su brojni regionalni mediji

Granična policija pronašla telo Elezovića

- Pripadnici granične policije su sinoć u reci Bojani pronašli beživotno telo policijskog službenika Rudolfa Elezovića čiji je nestanak prijavljen 27. maja. 2021. godine O događaju je obavešten državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici koji je naložio da se telo uputi na obdukciju kako bi se utvrdio uzrok smrti. Obdukcija je izvršena, a izviđajem rukovodi Više državno tužilaštvo u Podgorici - saopšteno je ranije, 9. juna,  zvanično iz Uprave policije Crne Gore.

Telo je, kako su ranije pisali mediji,  pronađeno u fazi raspadanja na mestu gde se poslednji put izgubio signal Elezovićevog telefona. Telo je bilo u vodi, našli su ga pripadnici Plovne jedinice. Ono je pronađeno 8. juna oko 22.00 časova od strane policijskih službenika  koje su svakodnevno pretraživale taj deo terena.

Elezović je funkciju šefa ulcinjske policije obavljao sve do 2014, kada ga je zamenio Sead Đozović. Obavljao je i poslove  na rukovodećim mestima u OB Ulcinj. 

Albanski mediji o nestanku Elezovića: I Tužilaštvo u Skadru pokrenulo istragu

Istražno - izviđajne radnje su još u toku. Nadležni detaljno sprovode istragu. Nakon rezultata nalaza svih neophodnih veštačenja biće i zvanično poznat način i uzrok smrti Rudolfa Elezovića.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike