Opsežna policijska akcija u Baru: Uhapšeni državljani Moldavije, članovi organizovane kriminalne grupe (VIDEO)

29.09.2021

07:17

0

Autor: I. P.

Iz Uprave policije saopštili su da je opsežnom policijskom akcijom realizovan međunarodni predmet kodnog naziva "MIG"

Opsežna policijska akcija u Baru:  Uhapšeni državljani Moldavije, članovi organizovane kriminalne grupe (VIDEO)
Ilustracija - Copyright Printscreen/Twitter/Uprava policije Crne Gore

Državljani Moldavije Maksim Lakubovski (35) i Ekatarina Lakubovski (33) uhapšeni su u Baru zbog sumnje da su deo međunarodne kriminalne grupe koja je prala novac.

Policija je kod njih pronašla i oduzela više od 100 bankovnih kartica, desetine SIM kartica, devet mobilnih telefona, dva luksuzna vozila čija vrednost iznosi oko 100.000 eura, oko 3.000 eura gotovog novca, tri lap topa...

Iz Uprave policije saopštili su da je opsežnom policijskom akcijom realizovan međunarodni predmet kodnog naziva "MIG" kojim je koordiniralo Specijalno državno tužilaštvo, pišu Vijesti.

- Rad na predmetu započet je u julu 2020. godine, u saradnji sa Policijom i Specijalnim tužilaštvom Republike Moldavije, SELEC Centrom iz Bukurešta i uz podršku EU Programa pomoći IPA2019 Western Balkans. U okviru rada na predmetu „MIG“, Crna Gora je po prvi put potpisala Sporazum o zajedničkom istražnom timu sa drugom državom. Sporazum je potpisan između Vrhovnog tužilaštva Crne Gore i Vrhovnog tužilaštva Moldavije, a članovi tima su bili postupajući specijalni tužioci i policijski službenici Sektora za borbu protiv kriminala Crne Gore i Sektora za organizovani kriminal Republike Moldavije, piše u saopštenju.

 

 

Saopštenjem su potvrđene informacije da je juče ujutro u Baru policija pretresala na više lokacija.

Objašnjeno je da su sinhronizovano izvedene policijske akcije u glavnom gradu Moldavije, Kišinjevu i na teritoriji Bara.

- Izvršen je pretres na 15 lokacija, u dve zemlje istovremeno, od čega četiri pretresa u Crnoj Gori... U Moldaviji su lišena slobode četiri lica za koja se sumnja da su članovi organizovane kriminalne grupe, koja je u periodu od 2018. godine vršila krijumčarenje i distribuciju više vrsta sintetičkih droga na teritoriji Kišinjeva i šire.

U saopštenju piše da kriminalistička obrada upućuje na to da je M.I. organizator te kriminalne grupe, za koju su prikupljeni dokazi koji upućuju na sumnju da je izvršila krijumčarenje i distribuciju opojnih droga u vrednosti od milion i po eura.

- Današnjim pretresima u Moldaviji, pronađeno je i oduzeto oko tri kilograma tableta sa liste opijata - Alpha PVP. Pored službenika Sektora za borbu protiv kriminala - Specijalnog policijskog odeljenja, Odseka za borbu protiv krijumčarenja droge i Odseka za operativnu podršku, u realizaciji predmeta su učestvovali i službenici Sektora za finansijsko obaveštajne poslove, kao i službenici Centra bezbednosti Bar. M.I. i E.I. će uz krivičnu prijavu biti sprovedeni nadležnom tužiocu u Specijalnom državnom tužilaštvu, kazali su iz UP.

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike