U policijskom automobilu nađena droga! Vozilo zaplenjeno još 2016.

24.09.2021

10:46

0

Autor: J. S. J.

Izvor: Tanjug

Na granici Albanije i Crne Gore ispod sedišta automobila pronađena je marihuana

U policijskom automobilu nađena droga! Vozilo zaplenjeno još 2016.
Pixabay

Ministarstvo unutrašnjih poslova Severne Makedonije potvrdilo je da je u vozilu makedonskih policijskih službenika, na granici Albanije i Crne Gore, pronađena veća količina droge, ali tvrdi da je reč o drogi koja je bila oduzeta i ostala u vozilu još od 2016. godine. 

U saopštenju makedonskog MUP-a navedeno je da su zaposleni u Sektoru za kompjuterski kriminal i digitalnu forenziku išli na obuku u Crnu Goru, a da su za put zadužili službeno vozilo iz voznog parka Ministarstva unutrašnjih poslova, prenosi portal Plusinfo. 

Vozilo je prethodno pribavljeno od Agencije za upravljanje oduzetom imovinom, a Uprava carina ga je zaplenila u akciji borbe protiv trgovine drogom 2016. godine, tvrdi makedonski MUP. 

Na granici Albanije i Crne Gore ispod sedišta automobila pronađena je marihuana, ali MUP Makedonije ističe da zaposleni u MUP nemaju nikakve veze sa drogom koja je ostala u automobilu od 2016. godine, kada je vozilo zaplenila Uprava carina, a zatim je dato Agenciji za Upravljanje oduzetom imovinom. 

Naglašava se da je i albansko javno tužilaštvo potvrdilo da zaposleni u makedonskom MUP-u nemaju veze sa drogom. Oni su već vraćeni u Skoplje, a o celom slučaju je obavešteno i javno tužilaštvo u Severnoj Makedoniji. 

Makedonski mediji prethodno su javili da je više desetina kilograma droge pronađeno u vozilu makedonskog MUP koje je pokušalo da uđe u Crnu Goru, a da su u vozilu bili visoki zvaničnici Ministarstva.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti