DF i Demokrate postigli dogovor! Vlada Crne Gore će biti rekonstruisana!

15.09.2021

23:23

0

Autor: A.S.

Kako prenose crnogorski mediji, dogovorom DF-a i Demokrata rešena je teška politička kriza u kojoj se zemlja nalazila

DF i Demokrate postigli dogovor! Vlada Crne Gore će biti rekonstruisana!
Profimedia

Demokratski front (DF) i Demokrate postigli su dogovor da se obavi rekonstrukcija Vlade i da se nakon toga odmah izabere Tužilački savet.

Kako prenosi “Borba”, dogovorom DF-a i Demokrata rešena je teška politička kriza u kojoj se Crna Gora nalazila.

Pročitajte još:

Zajedničko saopštenje Demokrata i Demokratskog fronta:

Na poslednjem sastanku predsednika i predstavnika konstituenata parlamentarne većine dogovoreno je da je potrebno da dva najveća politička subjekta postignu dogovor o načinu razrešenja otvorenih političkih pitanja koja onemogućavaju redovno funkcionisanje i da ostali neće biti kočnica tome. Uvažavajući taj zahtev, u prethodnim danima su obavljene konsultacije između predstavnika Demokratskog fronta i Demokrata. Nakon istih postignut je sledeći zaključak:

Potrebno je rekonstruisati postojeću 42. Vladu Crne Gore na način da umesto dosadašnjih 12 ima 18 ministarstava i 3 potpredsednika, s tim što bi potpredsednici ujedno mogli da budu i resorni ministri.

Podela resora bila bi dogovarana sa formalnim predlagačem rekonstrukcije Vlade, a političke organizacije bi saglasno propisanim procedurama i demokratskim standardima kandidovale svoje predstavnike.

Tužilački savet će se izabrati na sednici na kojoj se bude birala rekonstruisana Vlada.

Pročitajte još:

Na prethodno navedeni način biće rešena otvorena politička pitanja, osnažena 42. Vlada i postignut potreban nivo političke stabilnosti neophodan za dalje reformske procese.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti