Monstrum zlostavljao sestričinu pet godina: Majka molila ćerku da joj ne prijavi brata

08.09.2021

13:59 >> 14:51

0

Autor: M.P.

Osuđeni V.Z (36) pretio je devojčici da ne priča o onome šta se događalo u kući strave i užasa

Monstrum zlostavljao sestričinu pet godina: Majka molila ćerku da joj ne prijavi brata
Deca su česta meta - Copyright Ilustracija/Pixabay

Vrhovni sud Republike Srpske pravosnažno je osudio V.Z. (36) iz Prijedora na 12 i po godina zatvora zbog dugogodišnjeg seksualnog zlostavljanja sestričine.

On je polno uznemiravao devojčicu od njene 13 godine, pa sve do punoletstva, kada je ona smogla snage da ga prijavi, prenosi Srpskainfo.

– Roditelji su je odvodili na selo, gde ju je ujak čuvao. To je tokom postupka uzeto kao posebno otežavajuća okolnost, jer je optuženi na brutalan način godinama iskorišćavao poverenje koje mu je ukazano od strane bliske rodbine – objasnio je izvor Srpskainfo iz istrage.

Majka je molila da ćuti

Seksualno zlostavljanje devojčice trajalo je do njenog punoletstva, odnosno punih pet godina, kada je policija došla do šokantnih informacija. Najgore od svega je što je majka znala šta radi njen brat, ali je molila ćerku da ga ne prijavljuje.

– Ono što je posebno začuđujuće jeste da je majka pokušavala odgovoriti svoju ćerku da prijavi ujaka monstruma. Ipak devojka je smogla snage i pored svih pritisaka odlučila ispričati sve detalje, koji nikoga nisu ostavili ravnodušnim – dodao je izvor Srpskainfo iz istrage.

Pročitajte još:

Pored toga što je majka odgovarala ćerku da prijavi ujaka, devojčica je dobijala i pretnje od ujaka da nikome ne priča o onome šta se događalo u kući strave i užasa.

Sve više ovakvih slučajeva

U Republici Srpskoj se sve više otkriva šokantnih slučajeva polnog nasilja nad devojčicama u režiji bliskih članova porodice.

Sve više slučajeva otkriva se zbog hrabrosti žrtava, ali i informacija u medijima da takvi monstrumi završavaju na dugogodišnjim robijama.

Psiholozi ističu da bi stručni kadrovi u školama morali posvetiti više pažnje prema deci koja se “čudno ponašaju”, odnosno koja su povučena, demotivisana za rad i tužna.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike