Ovo je pitanje svih nas. Zatičemo vrlo negativno stanje: Krivokapić istakao ciljeve nove vlade

27.11.2020

13:40 >> 13:48

0

Krivokapić je zamerio medijima što se, kako je kazao, više bave imenima kandidata, nego vizijom budućnosti Crne Gore

Ovo je pitanje svih nas. Zatičemo vrlo negativno stanje: Krivokapić istakao ciljeve nove vlade
Copyright Profimedia

Mandatar Zdravko Krivokapić predstavio je danas kandidate za ministre u novoj crnogorskoj vladi i najavio da će u ponedeljak, tri dana uoči sednice, parlamentu dostaviti ekspoze.

Krivokapić je na konferenciji za novinare rekao da je predložena vlada ekspertska i primetio da je najviše kritikovana pre nego što je uopšte i startovala.

Zamerio je medijima to što se, kako je kazao, više bave imenima kandidata, nego vizijom budućnosti Crne Gore.

“Pozivam sve da nam pomognete da zajednički dođemo do najboljeg rešenja. Ovo je pitanje svih nas. Zatičemo vrlo negativno stanje”, rekao je Krivokapić na konferenciji za novinare.

Ako nova vlada za četiri godine ostvari bar 50 odsto onog što je zamišljeo uspećemo da kvalitet života građana bude drugačiji.

Ne želi, kaže, da ima vladu prijatelja, kumova i rodbine.

Prijateljima smatra one sa kojima, kaže, pojede “džak soli”.

Najvažnije je da vlada krene da radi.

“Samo smo izgubili vremenski period i dali snagu onima koji su sada na vlasti. Ne postoji nijedno ime na kugli zemaljskoj koje može da bude prihvaćeno od svih. Možda sam nemušt politički, ali nisam spreman da prihvatam ucene”, naveo je Krivokapić.

Rekao je da vlada želi da istinski sprovode reforme.

“Naša vizija je boljitak i prosperitet svakog građanina Crne Gore. Nikog u Crnoj Gori nećemo da delimo. Sve podele predstavljaju meru vladavine prethodne vlasti po principu zavadi pa vladaj”, rekao je Krivokapić i dodao da vlada ima samo jedan orijentir – a to je, kazao je, rezultat.

Komentarišući da je najavaljivano da će u vladi biti političari, a da se onda odlučio za ekspertsku vladu, Krivokapić tvrdi da se toga ne seća.

Upitan o odnosima sa Demokratskim frontom, kaže da želi dobru saradnju sa svima pa i sa tim savezom.

“Mislim da će se to popraviti. Intenzivno ćemo sarađivati sa svim šefovima poslaničkih klubova. Ovo je naš zajednički projekat. Zakoni koji se budu predlagali treba da budu najbolji za građane. Ako smo na istom cilju zašto bi neko pravio problem. Dajte da zaboravimo šta je bilo i okrenemo se budućnosti”, pozvao je Krivokapić.

Injac je najbolji ekspert za bezbednost u CG

Iako se u crnogorskoj javnosti spekulisalo, ne malo iznenađenje izazvao je današnji predlog mandatara Zdravka Krivokapića da ministar odbrane u novoj vladi bude Olivera Injac.

Olivera Injac, Youtube printscreen

Upitan da obrazloži argumente koji su ga naveli da Injac predloži za ministra odbrane, Krivokapić je na konferenciji za novinare rekao da je ona “najbolji ekspert za bezbednost u Crnoj Gori”.

“Olivera Injac je jedini profesor bezbednosti i vanredni profesor na Univerzitetu Donja Gorica. Završila je mnogobrojne seminare koji se tiču EU integracija, pisala je veliki broj radova, učestvovala u kreiranju stratega bezbednosti. Govori dva jezika”, kazao je Krivokapić.

Injac je od 2008., zaposlena kao profesor na Univerzitetu Donja Gorica, na Odseku za humanističke studije.

Diplomirala je na Filozofskom fakultetu u Nikšiću, 1999., a postdiplomske studije je završila 2005. na Fakultetu političkih nauka.

Magistrarski rad odbranila je na Univerzitetu na kojem predaje, a doktorirala je na temu “Kulturološki aspekt međunarodne bezbednosti”, januara 2011.

Pregovarač sa EU biće određen 15. decembra

Mandatar Zdravko Krivokapić najavio je danas da će glavni pregovarač Crne Gore sa EU biti određen 15. decembra.

Krivokapić je rekao da nisu tačni navodi medija da je civilni aktivista Jovana Marović kandidat za glavnog pregovarača Crne Gore sa EU.

“U ovom trenutku ona sigurno nije kandidat za glavnog pregovarača”, rekao je Krivokapić na konferenciji za novinare na kojoj je predstavio članove nove vlade.

Razgovarao je sa Jovanom Marović, potvrdio je Krivokapić i najavio da će glavni pregovarač sa EU biti određen 15. decembra.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike