Pronađena još jedna žrtva požara u Tetovu: Nakon katastrofe serija ostavki u Severnoj Makedoniji (VIDEO)

10.09.2021

21:28

0

Autor: I.P.

Pri kraju je DNK analiza nastradalih

Pronađena još jedna žrtva požara u Tetovu: Nakon katastrofe serija ostavki u Severnoj Makedoniji (VIDEO)
Tanjug/AP Photo/Boris Grdanoski)

Ministar zdravlja Venko Filipče, njegov zamenik Iljir Hasani, direktor kliničkog centra Tetovo Fljorin Besimi podneli su ostavke nakon katastrofalnog požara koji je progutao montažnu kovid bolnicu u Tetovu i odneo petnaest života.

Posle požara koji je u sredu uveče izbio u montažnoj kovid bolnici u Tetovu usledile su ostavke u Severnoj Makedoniji.

Pročitajte još:

Ministar zdravlja Venko Filipče objavio je večeras da podnosi ostavku na tu funkciju iz, kako je rekao, moralnih razloga, prenosi RTS.

Na pres-konferenciji je rekao da ga je tragedija u Tetovu veoma pogodila, da žali za nastradalima i da saoseća sa njihovim porodicama. Dodao je da nema reči kojima bi sve to opisao, kao i da nema načina da se gubici nadoknade.

– Kao doktor i ministar imam integritet i danas sam iz moralnih razloga ponudio pisanu ostavku premijeru Zoranu Zaevu, rekao je Filipče i zahvalio svima sa kojima je radio tokom pandemija kovida, uključujući i novinare.

Ranije danas, iz istog razloga, ostavku je podneo i zamenik ministra zdravlja Iljir Hasani. Isto su učinili i direktor kliničkog centra u Tetovu Fljorin Besimi i ekonomski direktor Artan Etemi.

U međuvremenu, televizija Telma dobila je potvrdu od forenzičara da je još jedno telo, petnaesta žrtva požara, doneta na autopsiju. Reč je, kako navodi Telma, o devojci u dvadesetim godinama, koja je imala cerebralnu paralizu.

Završena je autopsija četrnaest žrtava koje su juče prenete na Institut za sudsku medicinu. Utvrđeno je da je uzrok smrti kod svih visoka temperatura, opekotine i gušenje. Pri kraju je DNK analiza nastradalih.

Pročitajte još:

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti