"Plakat razdora": U Nikšiću uklanjaju mural sa likom mitropolita Amfilohija!

13.01.2021

08:35 >> 10:20

0

Ovo je najavila komunalna inspekcija

"Plakat razdora": U Nikšiću uklanjaju mural sa likom mitropolita Amfilohija!
Copyright Printscreen/Facebook/Mladi Niksic

Komunalna inspekcija Nikšića, drugog po veličini grada u Crnoj Gori, gde će u martu biti održani lokalni izbori, najavila je da će najkasnije početkom naredne sedmice ukloniti veliki mural sa likom mitropolita Amfilohija.

Mural sa likom mitropolita je postavljen 7. januara, na dan njegovog rođenja, na jednoj od zgrada u centru grada, a podgorički CdM piše da je reč o “plakatu razdora”, koji, kako kažu, razbuktava vatru u crnogorskom društvu od kada je postavljen, bez dozvole nadležnih organa i skupštine stanara.

Sekretarka Sekretarijata za inspekcijski nalog u Nikšiću Bojana Janjušević Vuković rekla je za portal da je osobama koje su odgovorne za postavljanje plakata, po proceduri dat rok da ga same uklone.

Pročitajte još

Ukoliko se to ne dogodi, a najkasnije tokom naredne sedmice, kako kaže, nadležne službe će ukloniti “ceradu” sa zida zgrade.

– Slike su postavljene bez odobrenja nadležnog organa lokalne uprave. S tim u vezi preduzete su mere u skladu sa zakonom o održavanju stambenih zgrada i naloženo je odgovornim licima uklanjanje slika. Izaći ćemo ponovo na teren, odnosno nakon izvršene inspekcijske kontrole utvrdiće se da li su postupili po nalogu komunalnog inspektora. Ako nisu, nadležne službe će pristupiti uklanjanju – navela je Bojana Janjušević Vuković.

U Crnoj Gori su nedavno oštećeni bilbordi sa likom mitropilita Amfilohija i pokojnog patrijarha srpskog Irineja, ali su ubrzo obnovljeni.

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike