U BiH uhapšen Srbin po hrvatskoj poternici! "Širom sveta uhapšeno 180 Srba"

29.11.2020

18:35

0

Miodrag Linta saopštio je da je Mladen Grujić (53) uhapšen juče na graničnom prelazu Šepak, pri ulazu iz Srbije u BiH

U BiH uhapšen Srbin po hrvatskoj poternici! "Širom sveta uhapšeno 180 Srba"
Copyright Ilustracija/Profimedia

Predsednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta saopštio je da je Mladen Grujić (53) uhapšen juče na graničnom prelazu Šepak, pri ulazu iz Srbije u BiH, na osnovu hrvatske poternice, jer je protiv njega Županijsko državno tužilaštvo u Bjelovaru podiglo optužnica zbog navodnog ratnog zločina u Zapadnoj Slavoniji 1991. godine.

Linta je naveo da je Hrvatska na osnovu međunarodnih poternica dosad širom sveta uhapsila oko 180 Srba, a hapšenje Grujića je peto ove godine.

Pročitajte još:

Od dokaza o teškim zločinima, Tači i Krasnići braniće se političkim argumentima 

Tužilaštvo: Uskoro suđenje Hašimu Tačiju! Odbrana traži još 18 meseci

-Jasno je da Hrvatska ima namjeru da masovnim sudskim procesima i hapšenjima, krajiške Srbe prikaže kao agresore i ratne zločince”, naveo je Linta u saopštenju.

On je istakao da Hrvatska punih 25 godina sprovodi progon srpskih veterana s ciljem zastrašivanja i opravdanja lažne i apsurdne optužbe da su Srbi bili agresori i zločinici a Hrvati oslobodioci i žrtve.

Linta je pozvao ministarku pravde Maju Popović da hitno razgovara sa hrvatskim ministrom pravosuđa i uprave Ivanom Malenicom o rešavanju slučaja Grujić i smatra da treba da insistira da Srbija dobije stvarni spisak srpskih veterana protiv koji se vode postupci vezani za ratne zločine.

Neprihvatljivo je da Hrvatska 25 godina od završetka rata hapsi pripadnike bivše JNA i Vojske Republike Srpske Krajine na osnovu lažnih dokaza i falsifikovanih izjava svedoka saradnika – kaže Linta.

Jasno je, smatra on, da će Hrvatska nastaviti da progoni krajiške Srbe koji su učestovali o časnoj odbrani svog naroda dok bude živ i poslednji srpski veteran.

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike