Sramota na Bogojavljenje: Privedeni sveštenici u Crnog Gori zbog plivanja za časni krst!

20.01.2021

06:13 >> 07:22

0

Zbog isticanja zastava Srbije službenici CB Podgorica sudiji za prekršaje priveli su Daru Radonjić, ali ona je nakon saslušanja puštena

Sramota na Bogojavljenje: Privedeni sveštenici u Crnog Gori zbog plivanja za časni krst!
Ilustracija - Copyright Profimedia

Pristalice Mitropolije crnogorsko-primorske okupile su se juče na podgoričkim Sastavcima u plivanju za časni krst povodom obeležavanja Bogojavljenja, praznika krštenja Isusa Hrista.

Na zahtev Osnovnog državnog tužilaštva u Podgorici, sveštenici Mitropolije crnogorsko primorske saslušani su u Centru bezbednosti Podgorica upravo zbog plivanja za časni krst, navode “Vijesti.”

Sveštenik Mitropolije crnogorsko primorske Danilo Trpčevski izjavio je da je saslušanje trajalo dva sata.

Plivanje za časni krst organizovano je u utorak na Skalinama, na obali reke Morače.

Pročitajte još

Službenici podgoricke policije, preduzimali su mere i radnje u cilju poštovanja propisanih epidemioloških mera i naredbi Ministarstva zdravlja, a događaju je prisustvovalo više desetina gradana.

“Vijesti” takođe navode da policija radi i na identifikaciji osoba koje su učestvovale u plivanju, kako bi i od njih uzela izjave.

Zbog isticanja zastava Srbije službenici CB Podgorica sudiji za prekršaje priveli su Daru Radonjić, ali ona je nakon saslušanja puštena.

PRVI DO KRSTA DVADESETOGODIŠNJAK

Najbrži je do krsta doplivao dvadesetogodišnji Petar Svičević.

Vernicima se u hladnoj moračkoj vodi pridružio i iguman manastira Svetog Simeona Mirotočivog u Podgorici Danilo Romanov.

Predsednik Prave Crne Gore Marko Milačić obeležio je praznik Bogojavljenje tradicionalnim kupanjem, kod Krstionice na Miholjskoj prevlaci u Bokokotorskom zalivu.

Milačić je uputio video-poruku i čestitku povodom Bogojavljenja, u kojoj, između ostalog, ističe da su građani zaronili i izronili na ulicama Crne Gore, “u litijama vremena o kojima će pričati istorija, da prolaze godine i ljudi, ali nikada vreme Boga neće proći”.

“U želji za mirom, vapeći za Bogom, vapeći za đedom, Mitropolitom, neka u dušama svih pobijedi ona želja koju je svako za sebe u ponoć zamislio zagledan u tačku neba u kojoj se uvijek javlja Gospod. Braćo i sestre, pravoslavni rode, neka nam je nazdravlje Bogojavljenje, zagledajmo se u odraz bogojavljenske vode ili bogojavljenskog neba jer ćemo u tom odrazu pronaći ljude koji će od nas postati i opstati. Bog se javi! Crna Gora se javi”, poručio je Milačić.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Vijesti

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike