"Poništavaju se izbori samo na srpskim biračkim mestima": Dodik reagovao na najnoviju odluku CIK BiH

21.01.2021

14:45

0

Autor: J.B.O.

Radi se o sramnoj koaliciji Šarovića i Borenovića i njihovoj izdaji

"Poništavaju se izbori samo na srpskim biračkim mestima": Dodik reagovao na najnoviju odluku CIK BiH
Copyright Tanjug/Zoran Žestić

Milorad Dodik je rekao da je odluka CIK, kojom su poništeni izbori u Doboju i Srebrenici, priprema za opšte izbore u kojma oni žele da mešetare. Dodik tvrdi da je CIK danas poništila izbore samo na srpskim biračkim mestima, ali nije u većinski bošnjačkim.

– Radi se o sramnoj koaliciji Šarovića i Borenovića i njihovoj izdaji – rekao je Dodik. On tvrdi da je sve u funkciji bošnjačke plitike u Sarajevu „koja ovde želi da kreira odnose“.

– Građani Doboja i Srebrenice nisu imali isti tretman kao ostali. Dakle, SDS, PDP, Šarović, Borenović i njihovi vajni stručnjaci koji se hvale bez dokaza, su odlučili da naprave dogovor sa Bošnjacima. Šarović i Borenović su problematizovali izbore u Doboiju, a Bošnjaci u Srebrenici. Mi ćemo se žaliti Sudu BiH, mada je to besmisleno. Ni po čemu se ne razlikuje od one koju smo učili 500 godina pod Turcima – kadija te tuži, kadija ti sudi. U ovim okolnostima, SNSD će početi aktivnosti da bojkotuje i onemogući izbore u RS 2022. Ovo nisu fer i zakoniti izbori, nećemo da učestvujemo u takvim izvorima – rekao je Dodik. Poručio je da će SNSD i Boris Jerinić pobediti i na ponovljenim izvorima u Doboju.

– Gospođa koja se predstavlja kao da predstavlja srpski narod, udata je za Bošnjaka u Sarajevu. Neko će reći kakve to ima veze. Ma nemojte? – rekao je Dodik.

Gradonačenik Doboja Boris Jerinić, nakon sastanka sa srpskim članom Predsedništva BiH Miloradom Dodikom, rekao je da je danas “nezakonito izabran CIK doneo nezakonitu odluku u nezakonitom roku“.

Pročitajte još:

– Obećavam vam da CIK neće birati vlast u Doboju. Građani su prepoznali to okupljanje i stabilnost u nama – rekao je Jerinić.

Podsetimo, Centralna izborna komisija BiH danas je većinom glasova donela odluku o poništenju izbora za gradonačelnika i Skupštinu Doboja.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike