Milo Đukanović potpisao Zakon o slobodi veroispovesti!

25.01.2021

14:36 >> 15:47

0

Kako je predsednik Crne Gore saopštio na Tviteru, zakone je potpisao, ali razlog zbog kojeg ih posle prvog usvajanja nije potpisao je ostao

Milo Đukanović potpisao Zakon o slobodi veroispovesti!
Copyright Profimedia

Predsednik Crne Gore Milo Đukanović potpisao je zakone koje je Skupština po drugi put usvojila, a među njima je i izmenjeni Zakon o slobodi veroispovesti.

Kako je Đukanović saopštio na Tviteru, zakone je potpisao, ali razlog zbog kojeg ih posle prvog usvajanja nije potpisao je ostao.

–  Potpisao sam Ukaze o proglašenju zakona nakon što ih je Skupština ponovo izglasala 20. januara 2021. godine. Dileme koje sam imao i zbog kojih sam ih vratio Skupštini na ponovno odlučivanje su ostale, napisao je Đukanović na zvaničnom Tviter profilu.

Istovremeno, on je priznao da je zakone potpisao samo iz razloga što ga na to obavezuje Ustav.

– Nadam se da su, nakon potpisivanja zakona i njihovog objavljivanja u Službenom listu, čime oni tek postaju dio pravnog sistema Crne Gore, stvoreni uslovi za pokretanje procedure od strane bilo kojeg subjekta u društvu za ocjenu njihove ustavnosti. Verujem da će Ustavni sud, kao jedina nadležna instanca, dati odgovor na ovo pitanje na nezavisan i profesionalan način, dodao je Đukanović na Tviteru.

Da podsetimo, Đukanović je odbio da potpiše Zakone, među kojima je i Zakon o slobodi veroispovesti, nakon prvog izglasavanja u Skupštini, ali nakon što su isti zakoni po drugi put izglasani, sada ga Ustav na to obavezuje.

Ustav Crne Gore, naime, jasno propisuje da je predsednik u obavezi da potpiše ponovno izglasane zakone u parlamentu.

pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike