Varhelji: Borba protiv korupcije u Crnoj Gori ključni cilj

03.05.2021

08:44 >> 19:37

0

Evropska komisija pažljivo prati napredak te zemlje u oblasti vladavine prava

Varhelji: Borba protiv korupcije u Crnoj Gori ključni cilj
Copyright Oliver Varheji, Profimedia

Borba protiv korupcije ključni je cilj pocesa pridruživanja Crne Gore Evropskoj uniji, izjavio je evropski komesar za pregovore o pridruživanju Oliver Varhelji, i dodao da Evropska komisija pažljivo prati napredak te zemje u oblasti vladavine prava.

U odgovoru na pitanje u Evropskom parlamentu o malteškim investicijama u Crnoj Gori i optužbama da je u tim poslovima bilo korupcije, on je rekao da se očekuje da će Crna Gora uspostaviti evidenciju efikasnih i konkretnih istraga, krivičnih gonjenja i osuda u slučajevima korupcije i organizovanog kriminala.

pročitajte još

– Evropska komisija pažljivo prati napredak Crne Gore u ovim oblastima, kao i kroz izveštaje o proširenju EU, koji je Evropska komisija usvojila 6. oktobra 2020. godine, i očekuje da će svi navodi o korupciji dobiti verodostojne, nezavisne i efikasne institucionalne odgovore – rekao je Varhelji, prenosi “Dan”.

Vladavina prava je, kazao je evropski zvaničnik, jedna od osnovnih vrednosti EU i presudni element procesa pristupanja, koji određuje ukupan tempo pregovora Crne Gore.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike