Pokrenut postupak protiv nastavnice: Istoričarka povela učenike u šetnju SUBNOR-a

14.05.2021

08:08

0

Autor: A.S.

Ispituje se da li su deca bila upotrebljena u političke svrhe s obzirom na to da su učestvovali u šetnji koja je bila uperena protiv crnogorske vlade

Pokrenut postupak protiv nastavnice: Istoričarka povela učenike u šetnju SUBNOR-a
Copyright Profimedia

Osnovna škola “Lovćenski partizanski odred” na Cetinju pokrenula je disciplinski postupak protiv nastavnice istorije Sanje Vujović zato što je sa oko 20 đaka učestvovala u šetnji SUBNOR-a, koja je povodom Dana pobede nad fašizmom ogranizovana u Podgorici.

Ispituje se, naime, da li su deca bila upotrebljena u političke svrhe s obzirom na to da su učestvovali u šetnji koja je bila uperena protiv crnogorske vlade.

-Pokrenuli smo postupak i čekamo komisiju koja će ispitati stanje i činjenice i na osnovu stava komisije donećemo konačnu odluku- rekao je za Pobjedu direktor ove ustanove Veljko Ðukanović.

Cetinjski list objavio je juče da je iz Ministarstva prosvete, nauke, kulture i sporta usmeno zatraženo da se pokrene postupak protiv nastavnice, što je i potvrdio Ðukanović.

On kaže da nije bio obavešten da će đaci učestvovati u šetnji koja se odvijala od spomenika Svetog Petra Cetinjskog do Skupštine u Podgorici, već da mu je samo rečeno da će đaci poći u glavni grad da polože venac na Spomenik Partizanu-borcu. Bio je, kaže on, ponosan što će ove godine njihova škola da bude predstavnik i da polaže venac, što je privilegija.

-Bio sam srećan što će škola biti učesnik da položi venac, ali za šetnju, u ovom delu koji je okarakteristan kao antivladin, ne bih dozvolio da idu deca, da sam znao da će biti u tom kontekstu- rekao je Ðukanović.

Pročitajte još:

Nastavnica Vujović juče nije želela da komentariše pokretanje disciplinskog postupka protiv nje.

Šetnji se pridružilo na hiljade građana da bi premijeru Zdravku Krivokapiću, kako je saopšteno, pokazali da slave antifašizam i evropske vrednosti.

Krivokapić je, naime, dan nakon konstituisanja novog saziva crnogorskog parlamenta, izjavio da „mi više ne treba da slavimo 9. maj, nego 23. i 24. septembar, jer se desila nova pobeda“.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike