Loše vreme otežava pronalazak nestalog aviona kod Prijedora: Policija i gorske sulužbe krenule u noćnu potragu

10.12.2020

15:52 >> 18:40

0

Autor: A. B./.M.Vu

U trenutku nestanka u avionu bile dve osobe

Loše vreme otežava pronalazak nestalog aviona kod Prijedora: Policija i gorske sulužbe krenule u noćnu potragu
Profimedia

Pripadnici Helikopterskog servisa Republike Srpske za danas su završili potragu za nestalim avionom, rekao je direktor tog servisa Boban Kusturić.

Kusturić je za Glas Sprske istakao da su loše vreme i magla otežavali potragu za nestalim avionom na području Kozare, koja je trajala satima.

“Za sada zbog mraka i lošeg vremene obustavljena je helikopterska pretraga koja će biti nastavljena ujutro”, naveo je Kusturić.

Glas Srpske navodi, pozivajući se na nezvanična saznanja, da će policija i gorske službe spasavanja nastaviti potragu tokom noći.

U sportskom avionu, koji je danas nestao iznad Omarske, nalazila su se dva lica, pilot i operater. Mirna Miljanović, portparol MUP Republike Srpske, potvrdila je tu informaciju.

Inače, avion se vraćao iz Velike Kladuše za Banjaluku, sa čijeg su aerodroma jutros odleteli za Kladušu. U povrtaku iz Kladuše avion je nestao sa radara.

Potraga za avionom je u toku.

Uskoro obavezan PCR test za ulazak u Bosnu i Hercegovinu?
Ubica monaha Stefana probao da izvrši samoubistvo: Ubo se nožem u grudi, spasli ga lekari

– U potragu za avionom uključeni su pripadnici Žandarmerije, helikopter, te policijske uprave Prijedor i Gradiška – dodala je Miljanovićeva.

Policijskoj upravi Gradiška prijavljeno je da je danas sa Aerodoroma Banjaluka poletio sportski avion koji je prevozio vakcine za životinje i da su sa pilotom izgubili kontakt na području Omarske.

Nestanak aviona sa radara prijavljen je Policijskoj stanici Gradiška u 14.10 časova. Avion je prevozio vakcine za životinje.

Uređaj kojim se šalje signal o udesu je aktiviran.

U ovom delu Republike Srpske, iznad Kozare, danas je bila nepovoljna meteorološka situacija.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Srpska info