Oni koje su Srbija i Crna Gora oslobađali sada bi da prekrajaju naše granice: Knežević poručio da više niko neće moći da preti Srbima

15.05.2021

19:05 >> 19:31

0

Autor: M. I.

Mi nemamo nikog bližeg od Srbije, niti Srbija ima ikog bližeg od nas, rekao je Knežević

Oni koje su Srbija i Crna Gora oslobađali sada bi da prekrajaju naše granice: Knežević poručio da više niko neće moći da preti Srbima
Milan Knežević, Profimedia

Funkcioner Demokratskog fronta Crne Gore Milan Knežević oglasio se povodom najnovijih spekulacija o promeni granica štetu Srbije.

– Princip nepromenjivosti granica isključivo na štetu Srbije i srpskog naroda na Balkanu koji ovih dana zagovaraju pojedini predsjednici bivših republika SFRJ predstavlja direktan atak na teritorijalni integritet i suverenitet Srbije i Rezoluciju 1244. Upravo oni koji su pogazili Rezoluciju UN-a priznajući tzv. Kosovo, sad u strahu od ekonomskog i vojnog snaženja Srbije, daju sebi za pravo da nam opredeljuju gde se nalaze naše granice, zaboravljajući pritom da im nije bilo Srbije i Crne Gore, i danas bi im u svakom gradu njihovih mladih država vijorile Austrougarske i Otomanske zastave – rekao je on.

pročitajte još:

Knežević je dodao da se obraća prvenstveno kao pripadnik srpskog naroda iz Crne Gore.

– Izgleda da se regionalni “prosperitet” na Balkanu zasniva isključivo na savezima protiv Srbije kao jedinom modelu tzv. saradnje, po kome je dozvoljeno sve što je protiv legitimnih interesa srpskog naroda. Zato i osećam potrebu, ne kao poslanik i jedan od lidera DF-a, već kao Srbin iz Crne Gore da pošaljem poruku da je svaki napad na teritorijalni integritet Srbije, napad i na srpski narod u Crnoj Gori. Iako su Crna Gora i Srbija dve nezavisne države, ne postoji Srbin u Crnoj Gori koji nije spreman zastupati i braniti interese srpskog naroda gde god živeo. I to treba da znaju lideri bivših republika SFRJ svaki put kad otpočnu orkestriranu antisrpsku kampanju – rekao je on.

Knežević dodaje da je to njegov stav i da ne zavisi ni od koga drugog.

– Takođe treba da znaju da mi nikom ne pretimo, ali nikom više nećemo ni dozvoliti da nam preti kao narodu, niti da traži od nas da se dobrovoljno odričemo naših državotvornih i duhovnih izvorišta. I ovo nema veze sa Aleksandrom Vučićem, jer ću ovaj stav o neophodnosti da se zajedno branimo kao narod, zastupati i kad Vučić ne bude predsjednik Srbije, a ja ne budem u politici – kaže funkcioner DF-a.

On je podsetio na brojna stradanja srpskog naroda u nedavnoj istoriji.

– Prva decenija dvadeset prvog veka bila je ponižavajuća, ali i upozoravajuća za rasparčani i posvađani srpski narod kojem nisu dozvoljavali ni da obeležava Jasenovac, Jadovno, Korićke jame, Pivska Dola, Veliku, Bratunac, Bljesak, Oluju, Žutu kuću, a kamoli da proslavlja pobede kojima su oslobađali upravo ove koji nam svakodnevno zabijaju nož u leđa. Niko u Crnoj Gori nije obavezan da deli ili sledi ove moje stavove, ali sigurno znam da onih 233.275 glasača „Za budućnost Crne Gore“ ne misli da njima može biti dobro kad neko napada na teritorijalni integritet Srbije. Zato Crna Gora nikad više ne sme biti deo antisrpske koalicije na Balkanu, niti ćemo kao vodeća snaga parlamentarne većine dozvoliti nova nacionalna posrtanja na osnovu kojih bi predsednici bivših oblasti Austrougarske mogli pomisliti da su nam oni bliži od Srbije – rekao je Knežević.

TV Pink printscreen

On je dodao i da dolaze bolji dani za Srbiju i Crnu Goru.

– Mi nemamo nikog bližeg od Srbije, niti Srbija ima ikog bližeg od nas, a vreme koje dolazi neodoljivo podseća na slavne stranice naše istorije kad su sloga i jedinstvo bili temelj našeg napretka. I nemam dilemu da ćemo upravo slogom, napretkom i snaženjem odnosa Crne Gore i Srbije, poraziti sve naše neprijatelje na diplomatskom polju i biti dostojni svetle žrtve naših predaka – poručio je Knežević.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi