Skandal: Mitropolit Crnogorske crkve opet brutalno napao Srbiju i SPC

11.12.2020

08:35

0

Autor: A. Bulatović

Tvrdi da novoizabrana vlada napada sopstvenu crkvu

Skandal: Mitropolit Crnogorske crkve opet brutalno napao Srbiju i SPC
Copyright Printscreen / Youtube

Mitropolit Crnogorske pravoslavne crkve Mihailo apelovao je na političke partije, NVO, javne, naučne i kulturne poslenike i crnogorska udruženja u rasejanju da organizovano i zajednički “ustanu u odbranu slobode i nezavisnosti države koju je napala njena Vlada”.

– Namerava da iz Zakona o slobodi veroispovesti ukloni članove koji temelje pravni osnov da se nezakonito prepisana crkvena imovina na Srpsku crkvu, odnosno, državu Srbiju ponovo uzakoni na crnogorsku državu – kaže mitropolit Mihailo.

Tu se skandalozno izjašnjavanje nije prekinulo, već je dodao da će “tim okupacionim i velezdajničkim aktom više od 50 kvadratnih kilometara crkvenog zemljišta, 650 crkava i oko 60 manastira biti upisano na Srbiju”.

Vest godine u komšiluku: Crna Gora vraća ćirilicu!
Novi šef diplomatije Crne Gore: Ne može ništa da se uradi na “pomilovanju” Božovića

– Naša zemlja će se tako dovesti u kolonijalni položaj, a građani Crne Gore u status crkvenih kmetova. Pozivam poslanike vladajućih stranaka da prije nego što dignu ruku za usvajanje tih izmjena razmisle o razmjerama posljedica takve odluke, koje neće ostati bez odgovora. Velikim se Bogom kunemo da mi, potomci slobodara koji su handžarom i džeferdarom branili slobodu, nećemo biti ničiji kmetovi. Građani Crne Gore i vi u zemlji i vi u rasijanju, na noge! Organizovano i civilizovano ustanite pred međunarodnim institucijama u odbranu državnog suvereniteta i slobode. Sad ili nikad!”, zaključuje mitropolit Mihailo.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike