Tragičan ishod pada aviona kod Prijedora: Poginula oba člana posade, potresne scene na mestu nesreće

11.12.2020

16:35 >> 18:20

0

Autor: M.Vu

Avion u kojem su poginula dva člana posade, a koji je pronađen u selu Subotići na Kozari, najverovatnije se razbio prlikom udara od stenu

Tragičan ishod pada aviona kod Prijedora: Poginula oba člana posade, potresne scene na mestu nesreće
Pixbay

Dva člana posade sportskog aviona, koji je u četvrta nestao na području Kozare, poginula su, potvrđeno je za RTRS u MUP-u Republike Srpske.

Avion u kojem su poginula dva člana posade, a koji je pronađen u selu Subotići na Kozari, najverovatnije se razbio prlikom udara od stenu, rekao je za Srpskainfo meštanin Dragoja Šmitran.

Kako smo ranije javili u olupini koja je pronađena videlo se da jedno telo visi iz njega. Telo jednog člana posade aviona koji se srušio na Kozari nađeno je u letelici, a drugo pored olupine, potvrdila je za ATV Mirna Miljanović, portrarol MUP RS.

Na mestu nesreće u Subotićima bio je i Predrag Šmitran koji dodaje da je situacija u Suboticima dramatična i potresna.

– Nekoliko ljudi koji su došli iz Srbije, plaču, veoma su potreseni kao i svi mi, u ovom selu – rekao je Šmitran.

U sportskom avionu bili su pilot i operater. Reč je o državljanki Rumunije i državljaninu Srbije.

Olupina aviona koji je nestao juče na području Kozare nađena je danas u selu Subotići na ovoj planini.

-Pripadnici Specijalne antiterorističke jedinice Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske pronašli su danas na području sela Subotići, na Кozari ostatke sportskog aviona čiji je nestanak prijavljen juče,10.12.2020. godine u 14,10 časova Policijskoj stanici Gradiška. Avion je lociran u okviru velike potrage koja je danas nastavljena na području Кozare od strane pripadnika policijskih uprava Gradiška i Prijedor, jedinica žandarmerije, SAJ-a, Republičke uprave civilne zaštite, Helikopterskog servisa Republike Srpske, planinara, lugara i drugih građana”, rečeno je iz MUP-a RS.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

TAGOVI: