Otkriven razlog evakuacije bazena preko krova: Kranom izvlačili grdosiju od jedne tone u centru Zagreba

19.06.2021

19:48 >> 19:51

0

Autor: A.S.

Reč je o bazenu bivšeg ministra gospodarstva Hrvatske, Hrvoja Vojkovića

Otkriven razlog evakuacije bazena preko krova: Kranom izvlačili grdosiju od jedne tone u centru Zagreba
Printscreen/Twitter/Jutarnji list

Šest metara dugu i više od tone tešku grdosiju od plastike i metala izvukli su radnici proteklog vikenda uz pomoć krana iz stana u Dalmatinskoj ulici u Zagrebu.

Reč je o bazenu bivšeg ministra gospodarstva Hrvatske, Hrvoja Vojkovića
Međutim, ono što je interesovalo ljude koji su ugledali prizor ili pogledali fotografije, jeste kako su to uopšte izveli?

Sam bazen je težine od oko jedne tone, a bio je na drugom spratu dvoetažnog stana.

Međutim, zbog težine i veličine, iz stana je morao biti evakuisan preko krova i to tako što ga je izvlačio kran.

Zbog te “operacije” ulica je bila blokirana satima, a grdosija od plastike i metala kranom je postavljena na veliki kamion i evakuisana.

Kako su komšije kazale, akcija izvlačenja preko krova, planirana je mesecima, prenosi Jutarnji list.

– Još pre dva meseca uklonjen je deo krova, a onda je preko tog mesta prevučen crni najlon. Uklonjen je crep i demontirani su krovni prozori na tom delu – rekla je komšinica i dodala da misli da je ogromni bazen bio u potkrovlju i da ga nikako nije bilo moguće izvući osim kroz krov, jer je zgrada stara i u lošem stanju.

Nakon vađenja bazena, rupa je popravljena.

Pročitajte još:

– Bilo je napeto, s kranom su morali biti precizni, pa je cela operacija trajala satima, gotovo celo jutro – navela je.

Komšije tvrde kako je razlog evakuacije bazena to što je oštećen. Pokazali su mrlje na fasadi zgrade, na mestu gde je bazen stajao i očigledno da je iz njega iscurila veća količina vode. Zgrada je starija od stotinu godina, a nakon dva zemljotresa u godinu dana voda iz bazena dodatno ju je oštetila.

Inače, reč je o Endless Pool bazenu koji simulira plivanje i to na način da mlaznice s jedne strane bacaju vodu u plivača pa on može plivati u mestu. Cene mu se kreću od 90 pa sve do 250 tisuća kuna (nešto manje od četiri miliona dinara).

Hrvoje Vojković bivši je šef Croatia Osiguranja i ministar gospodarstva, a pre dve godine oglasio je prodaju ovog stana s bazenom i deset soba na dva sprata ili cele zgrade po ceni od 3,3 miliona evra, prenose hrvatski mediji. Stan je trenutno u fazi uređivanja.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti