Uhapšen pljačkaš u Hrvatskoj: Oštetio kazina za oko 400.000 kuna

08.07.2021

09:50

0

Autor: Nikola A.

Sumnja se da je tokom juna i jula pljačkao klubove u Zagrebu na području Maksimira, Peščenice, Novog Zagreba i Črnomereca

Uhapšen pljačkaš u Hrvatskoj: Oštetio kazina za oko 400.000 kuna
Copyright Foto:Pixabay/deluxtrade

Zagrebačka policija privela je mladića (20) osumnjičenog za pljačku oko 400.000 kuna sa automata u klubovima i kazinima širom Hrvatske, dok je nekoliko drugih pljački propalo jer su mu zaposleni odbili dati novac.

Policija sumnja da je dvadesetogodišnjak, maskiran i naoružan nožem i srebrnim revolverom, tokom juna i jula pljačkao klubove u Zagrebu na području Maksimira, Peščenice, Novog Zagreba i Črnomereca. Takođe se sumnja da je u drugoj polovini juna pokušao da opljačka automat klub u Trnju, gde je nožem pretio zaposlenom koji je odbio da mu da novac, dodala je policija, prenosi index.hr.

Pročitajte još:

Pored toga, 20-godišnjak je osumnjičen da je 5. jula u šibenskoj Ulici branitelja domovinskog rata opljačkao automat, preteći zaposlenima nožem.

Pljačkao u Istri

Policija sumnja da je dvadesetogodišnjak 12. juna pokušao da opljačka kazino u Valturskoj ulici u Puli, ali je pljačka ostala u pokušaju jer mu se službenik kazina verbalno usprotivio.

Dvadesetogodišnjak je osumnjičen za pokušaj pljačke automata u karlovačkoj ulici Vraniczani, kao i automata na riječkom Trgu 111. nacionalne brigade, dva sata kasnije, oko 11 sati, 25. juna. U oba slučaja zaposleni su odbili da predaju novac osumnjičenom razbojniku, ističe policija.

Takođe, 20-godišnjak je osumnjičen za pokušaj pljačke automata u Biogradu na Moru 4. jula, gde mu se zaposleni usprotivio i pobegao bez pljačke.

Pročitajte još:

Ukupna materijalna šteta iznosi oko 400.000 kuna, a dvadesetogodišnjak je nakon okončanja kriminalističke istrage predat pritvorskom nadzorniku, dok je posebno izvješće dostavljeno Županijskom državnom odvjetništvu u Zagrebu, navodi policija.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike