Abazović "nije zadovoljan izjavama iz Beograda": Odgovornost za tenzije i od strane Crne Gore

10.07.2021

10:17

0

Autor: A. B.

Smatra da Crna Gora treba da resetuje odnose sa Srbijom i da ih unapređuje na pravi način kako dolikuje najbliskijim mogućim državama

Abazović "nije zadovoljan izjavama iz Beograda": Odgovornost za tenzije i od strane Crne Gore
Copyright Youtube printscreen

Potpredsednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović izjavio je da nije zadovoljan izjavama zvaničnog Beograda u poslednje vreme i ocenio da one ne doprinose umanjenju tenzija.

Abazović je u Sarajevu rekao da možda postoji doza odgovornosti i sa strane Crne Gore i dodao da se zalaže za prevazilaženje nedoumica u džentlmenskom dijalogu.

Pročitajte još:

Izrazio je uverenje da će i sa druge strane prevladati taj koncept i da će ovo što se dešava u poslednje vreme biti tumačeno, kako je rekao, kao “incidentna epizoda”.

Smatra da Crna Gora treba da resetuje odnose sa Srbijom i da ih unapređuje na pravi način kako dolikuje najbliskijim mogućim državama.

Na pitanje o mešanju Srbije u dešavanja u Crnoj Gori, Abazović je odgovorio da je reč o političkim ocenama.

– Taj uticaj drugih država je nešto što se dešava i u drugim zemljama. To se dešava na više načina, kroz kapital, medijsku scenu, ali ne bih pravio veliku dramu od toga. Naravno da moramo da na sve načine zaštitimo nacionalne interese – rekao je Abazović.

Govoreći o usvajanju Rezolucije o genocidu u Srebrenici u Skupštini Crne Gore, on je ocenio da je to “civilizacijski čin” i izrazio je žaljenje što neki, kako je kazao, nemoralno pokušavaju da na žrtvama Srebrenice grade svoj politički rejting.

Ponovio je da Rezolucija nije usmerena protiv bilo kog naroda i da njeno usvajanje ne vidi kao neprijateljski čin i da smatra da bi to trebalo da urade sve zemlje kako bi na to pitanje bila stavljena tačka.

Pročitajte još:

Abazović boravi u Sarajevu, a sutra bi trebalo da u Srebrenici prisustvuje obeležavanju godišnjice zločina nad Bošnjacima u tom gradu 1995. godine, za koji zvaničnici Federacije BiH smatraju da je genocid, dok Srbija i Republika Srpska ističu da je reč o zločinu, a ne genocidu.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike