Zemljotres uživo: Voditelj izveštavao sa ruševina, a onda je usledio novi udar u Petrinju (VIDEO)

30.12.2020

13:28

0

Autor: J.B.O.

Zemljotres uživo: Voditelj izveštavao sa ruševina, a onda je usledio novi udar u Petrinju (VIDEO)
Copyright Foto: Printscreen/YouTube

Posle snažnog zemljotresa koji je pogodio Hrvatsku, televizijske ekipe zaputile su se u Petrinju, grad u kome je bio epicentar potresa. Tokom izveštavanja sa ulica razrušenog grada, novinar “Al Džazire Balkan” zadesio se usred novog zemljotresa. Sve je išlo u programu uživo.

Pročitajte još:

Dok je novinar pokušavao da se sabere, u pozadini se vide ljudi koji u panici beže dok sa već razrušenih kuća padaju cigle i crepovi.

U Petrinji je povređeno najmanje 20 ljudi, dok je 12-godišnja devojčica izgubila život. Pacijenti se prevoze i do zagrebačkih bolnica.

Podrhtavanje tla se osetilo u celoj Hrvatskoj, ali i BiH, Sloveniji, Srbiji…

Danas se sagledava šteta, dok još traje smirivanje tla. Meštani su u strahu od novih zemljotresa.

Gradonačelnik Petrinje Darinko Dumbović se medijima obratio potresnim rečima:

– Ovo nema veze sa životom. Moj grad je razrušen potpuno. Mrtvu decu imamo. To se ne može opisati. Ovo je kao Hirošima. Trebaju nam vatrogasci, ne znamo što je ispod površina, na jedan auto je pao krov, trebamo pomoć – rekao je Dumbović.

Muke stanovnika Petrinje ne prestaju ni danas dok se prisećaju tragedije koja ih je zadesila.

Hrvoje Vidnić je imao 200 godina staru kuću u Petrnji koja se srušila, majku je izvukao povređenu, a i on i porodica Dujmović koja je noć provela pored vatre, su zahvalne na svoj pomoći koju su dobili.

– Ne mogu da spavam. Prevelik je adrenalin. Za sekundu sam izbegao smrt. Kada je zemljotres počeo, krenuo sam van. Već je pala jedna greda koju sam pokušao da pređem, ali sam skliznuo i skotrljao se pod sto. Isti tren se na sto se sručio plafon. Da nisam pao… –  kaže Hrvoje Vidnić (49) za hrvatske medije.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike