Crnogorski ministar finansija: "Ušao sam u vladu bogat, a kupio auto da ne bih jahao državu"

18.07.2021

07:18 >> 07:19

0

Autor: A. B.

On je ranije prijavio da je vlasnik bitkoina čija je tržišna vrednost 150.000 evra, da ima 240.000 evra i malo više od 9.000 dolara na tekućem računu

Crnogorski ministar finansija: "Ušao sam u vladu bogat, a kupio auto da ne bih jahao državu"
Copyright Printscreen / Youtube / AlJazeera

Ministar finansija u Vladi Crne Gore, Milojko Spajić, oglasio se na društvenim mrežama povodom kritika od dela javnosti nakon što se saznalo da je pazario skupoceni “mercedes”.

On je Agenciji za sprečavanje korupcije prijavio da je kupio automobil nemačkog giganta proizveden 2020. godine.

Na to je reagovao Nebojša Medojević, lider “Pokreta za promene” koji je poručio Spajiću da “što više kupuje” i da će se “lakše zapleniti kao imovina stečena kriminalom”.

Printscreen/Youtube

Potom je ministar finansija dao odgovor:

– Mene pitate kako je moguće da sam za svoje, trudom zarađene pare u Japanu i Singapuru, kupio auto da ne bih jahao državu i koristio službeno u privatne svrhe. I još sam bio drzak da to prijavim. Dosad se ulazilo u vladu da bi se obogatilo, a ja sam ušao bogat u Vladu da iskreno pomognem svojoj zemlji. Ako vam ne odgovaram kao ministar, smenite me na Skupštini – poručio je Spajić.

On je ranije prijavio da je vlasnik bitkoina čija je tržišna vrednost 150.000 evra, da ima 240.000 evra i malo više od 9.000 dolara na tekućem računu.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike