Bizaran slučaj na tehničkom pregledu u Splitu: "Mrtvi ste, ne možete da registrujete auto"

27.06.2024

00:15

0

"Zamislite osećaj kada čujete za sebe da ste mrtvi!", kaže Senad Demić

Bizaran slučaj na tehničkom pregledu u Splitu: "Mrtvi ste, ne možete da registrujete auto"
Ilustracija - Copyright 24sedam/Danilo Krša

"Umro sam, ali sam živ" ovaj poznati citat iz filma "Kad mrtvi zapevaju" možda najbolje opisuje situaciju koju je Senad Demić doživeo u jednoj splitskoj radionici za tehnički pregled pre nekoliko dana.

Uredno je platio tehnički pregled vozila, automobil je ocenjen kao tehnički ispravan, a onda je išao da proveri podatke.

"Kazali su mi da to ne mogu učiniti jer sam - mrtav! Zamislite osećaj kada čujete za sebe da ste mrtvi! U sistemu se vodim kao preminula osoba pa su me poslali kod matičara da izvadim list iz matične knige rođenih. Vratio sam se na tehnički, ali i dalje ne mogu da rešim taj problem" piše Slobodna Dalmacija.

"Osoblje na tehničkom je, moram kazati, bilo izuzetno ljubazno, ali nije mi jasno kako se ovakve greške mogu dogoditi" govori Senad.

Uverili su ga da će situacija uskoro biti rešena, ali Senad ima brojna pitanja na koja traži odgovore.

"Ko je kriv za ovo i hoće li ta osoba odgovarati? Moglo je moje dete da ode da obavi tehnički umesto mene, zamislite da su njemu kazali da sam mrtav. Ne razumem kako se događaju ovakvi propusti. Tehnički sam uredno platio, imam vozačku dozvolu, vozilo je tehnički ispravno, zašto ga onda već nekoliko dana ne mogu registrovati?" pita se s pravom Senad.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike