Diplomatski skandal u Podgorici! Bugarski predsednik napustio zgradu vlade zbog Spajića?

17.06.2024

21:19

0

Predsednik Radev se danas sastao na Cetinju sa predsednikom Crne Gore Jakovom Milatovićem i potom u Podgorici sa predsednikom parlamenta Andrijom Mandićem

Diplomatski skandal u Podgorici! Bugarski predsednik napustio zgradu vlade zbog Spajića?
Milojko Spajić - Copyright R.R./ATAImages

Premijer Crne Gore Milojko Spajić zakasnio je na sastanak sa bugarskim predsednikom Rumenom Radevim u Podgorici nakon čega je cela delegacija Bugarske napustila zgradu vlade!

Sastanak je bio planiran za 17 sati, bugarski predsednik, koji se nalazi u službenoj poseti Crnoj Gori, došao je na vreme, ali je nakon četiri minuta čekanja napustio zgradu vlade u Podgorici.

- Sa ambasadom Bugarske dogovoreno je da se sastanak održi u prijemnom salonu u zgradi vlade u 17 sati pošto je predsednik Vlade Milojko Spajić imao veliku želju da se, uprkos zgusnutoj agendi, sastane sa predsednikom Radevim. Prethodni sastanak predsednika vlade sa najvećom turističkom kompanijom TUI trajao je tri minuta duže od planiranog, a delegacija predsednika Bugarske posle četiri minuta čekanja napustila je zgradu vlade - rečeno je Vijestima" iz vlade.

AP Photo/Giannis Papanikos
Rumen Radev, predsednik Bugarske

Iz vlade je dodatno pojašnjeno da je sastanak trebalo da se održi u istom salonu gde je bio sastanak sa predstavnicima nemačke kompanije i da je Spajić zakasnio jer je trebalo da se prostor pripremi za novi sastanak.

Radev se inače danas sastao na Cetinju sa predsednikom Crne Gore Jakovom Milatovićem i potom u Podgorici sa predsednikom parlamenta Andrijom Mandićem.

Predsednik Bugarske, koja je članica EU, došao je sinoć u Crnu Goru i prema protokolu na aerodromu ga je uz državne počasti dočekao zamenik predsednika vlade Aleksa Bečić.

Bugarski predsednik trebalo bi večeras da prisustvuje svečanoj večeri koju njemu u čast organizuje Milatović.

Bonus video:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike