Da li Alijansa spasava Mila od hapšenja: Šokantna tvrdnja turskih medija - Đukanović kandidat za zamenika generalnog sekretara NATO?!

11.06.2024

10:40

0

Da li će NATO Alijansa zaštititi Mila Đukanovića od potencijalnog hapšenja ovim činom

Da li Alijansa spasava Mila od hapšenja: Šokantna tvrdnja turskih medija - Đukanović kandidat za zamenika generalnog sekretara NATO?!
Milo Đukanović - Copyright Profimedia

Kako tvrde izvori iz visokih diplomatskih krugova iz nekoliko članica NATO, u toku je priprema inicijative za kandidovanje Mila Đukanovića za zamenika generalnog sekretara, iza koje do sada stoji devet članica Alijanse. Među njima je i Turska. 

Ovo je juče objavio turski portal Firtina Haber, koji u tekstu ističe da bi kandidat iz Istočne Evrope imao dobre šanse i da bi to bila svojevrsna poruka samog NATO-a.

-Na draftu nacrta rade diplomate iz devet članica. Oni nameravaju da kandiduju Đukanovića, pri čemu u dokumentu navode da Crna Gora, pod liderstvom Đukanovića, ne samo da je bila jedina država bivše Jugoslavije koja je uspela bez vojnog konflikta da stekne samostalnost, već je odmah postala i najpozitivniji regionalni primer za skladne unutrašnje odnose i širenje tolerancije i pomirenja u post-konfliktnom Balkanu - kaže se u objavi, ali bez navođenja o kojih devet članica NATO je reč. 

Crna Gora je u NATO alijansu ušla tačno pre sedam godina. To je urađeno odlukom Đukanovića i njegovih partnera uz tadašnje vlasti, mimo obavezujućeg referenduma.

Nekoliko godina potom, bivši premijer Duško Marković, potvrdio je da je u tom momentu ogroman broj građana Crne Gore bio protiv toga. 

Ostaje da se vidi hoće li se ovo ostvariti i da li će njegovi strani mentori ovim činom zaštititi Mila Đukanovića od potencijalnog hapšenja

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike