Svetska viceprvakinja povređena u padu aviona kod Zagreba! Trenirala za prvenstvo, trebalo je da skoči sa 1.500 metara (FOTO)

25.05.2024

22:50

0

Njen suprug Zdravko rekao je da je Veselka prilikom pada aviona zadobila prelom noge, a sumnjaju i na povredu kičme

Svetska viceprvakinja povređena u padu aviona kod Zagreba! Trenirala za prvenstvo, trebalo je da skoči sa 1.500 metara (FOTO)
Spasavanje povređenih posle pada aviona kod Zagreba - Copyright Hrvatska gorska služba spašavanja

Veselka Klobučarić-Pirc jedna je od povređenih u avionskoj nesreći koja se danas po podne dogodila kod Zagreba prebačena je helikopterom u KB Dubrava.

Njen suprug Zdravko rekao je da je Veselka prilikom pada aviona zadobila prelom noge, a sumnjaju i na povredu kičme. Ona je prebačena je helikopterom u KB Dubrava.

Inače Veselka Klobučarić-Pirc, predsednica je padobranskog kluba Kroacija i viceprvakinja Evrope u skokovima na cilj.

- Poleteli su i trebali su da odrade skok sa 1.500 metara, jer su trenirali za predstojeće državno prvenstvo - rekao je njen suprug za 24sata.hr. U nesreći je poginuo vozač Hitne pomoći iz Zaprešća saznaje RTL.

 

 

Klobučarić-Pirc je po struci inženjerka grafičke tehnologije i nastavnica padobranstva. Skače od 1985. godine i od tad je s padobranom skočila čak 4.708 puta. Bila je članica Državne reprezentacije bivše Jugoslavije od 1990.– 1991.g. - klasične discipline i paraski. Vice prvakinja bivše Jugoslavije u skokovima na cilj 1990.godine.

 

 

Članica je Državne reprezentacije RH od 1992. do 2012. godine i vice prvakinja Evrope u disciplini skokova na cilj te 3. mesto ekipno žene u skokovima na cilj u Osijeku, 2007. godine. Višestruka je državna prvakinja RH i osvajačica brojnih medalja sa Evropskih i Svetskih kupova.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike