Mitropolit Joanikije danas kod Duška Kneževića u Spužu

10.05.2024

14:22

0

Knežević je od načelnika zatvora tražio posetu mitropolita Joanikija, ali i predstavnika britanske Ambasade u Podgorici

Mitropolit Joanikije danas kod Duška Kneževića u Spužu
Copyright Printscreen/Youtube/Al Jazeera Balkans/ATA images/Amir HAmzagic

Mitropolit crnogorsko-primorski Joanikije posetiće danas predsednika Atlas grupe i Univerziteta Mediteran Duška Kneževića u istražnom zatvoru u Spužu.


Duško Knežević je 30. aprila izručen iz Velike Britanije, čiji je takođe državljanin, Crnoj Gori koja ga tereti za više krivičnih dela vezano za navodne finansijske malverzacije.

Knežević je od načelnika zatvora tražio posetu mitropolita Joanikija, ali i predstavnika britanske Ambasade u Podgorici, zbog veoma loših zatvorskih uslova.

Odbrana je već preduzela pravne korake kako bi osigurali poštovanje Kneževićevih prava, uključujući i angažovanje međunarodnih eksperata za ljudska prava, preneo je portal  A plus.

Takođe, istaknuto je da je cilj odbrane predsednika Atlas grupe Duška Kneževića je da se on brani sa slobode, izjavio je jedan od njegovih advokata Tobi Kedman i istakao da je sada najvažnija bezbednost njegovog branjenika jer, kako kaže, ako mu se nešto desi to će biti odgovornost Crne Gore i Ujedinjenog Kraljevstva.

- Želimo da osiguramo da, dok se Knežević bori sa ovim optužbama u Crnoj Gori, njegova sigurnost bude adekvatno zaštićena i nadamo se da ćemo imati pravednu priliku da izložimo odbranu kojom osporavamo ono što se smatra prilično besmislenim optužbama -


Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike