Duge cevi i policijske marice u Sarajevu! Uhapšeno 10 osoba povezanih s Titovim narko-kartelom

22.04.2024

10:13 >> 13:58

0

Na terenu su pripadnici MUP-a KS sa dugim cevima, kao i policijske "marice" tako da bi se verovatno mogla očekivati i hapšenja

Duge cevi i policijske marice u Sarajevu! Uhapšeno 10 osoba povezanih s Titovim narko-kartelom
Ilustracija - Copyright Profimedia

U akciji pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo i Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) "Black Tie 2" uhapšeno je više od deset osoba.  

Kako je još jutros javio "Kliks",  mete akcije su osobe koje su povezane s narko-kartelom Edina Gačanina Tita.

Kako saznaje portal sarajevskog Avaza, uhapšeni su po nalogu Tužilaštva BiH, šef specijalne policije FUP-a Mustafa Selmanović i sarajevski biznismen Gordan Memija.  

Priveden je, dodaju, nakon izdavanja naloga Tužilaštva i Vahidin Munjić, v.d. direktor FUP-a. Među uhapšenima su i specijalci FUP-a koji su u Sarajevu pre osam godina čuvali Edina Gačanina Tita. To su specijalci Emir Druškić, Adin Ćatić i Senad Kadić.  

 

Profimedia/rte.ie
 

Uhapšeni su i bivši pripadnici FUP-a, koji su takođe čuvali Gačanina u Sarajevu Ibro Miladin i Dražen Čobović. Biće uhapšeno još najmanje pet osoba, piše portal.

Uhapšeno je nekoliko osoba u Mostaru i Zenici, gde pretresi i dalje traju. Specijalci Munjić, Memija i Selmanović idu u MUP KS, a ostali u SIPA-u.

U Sarajevu je uhapšen i direktor jedne privatne firme.

"Aktivnosti su usmerene na procesuiranje osoba osumnjičenih za organizirani kriminal, neovlašten promet velikih količina opojnih droga, pranje novca i druga povezana krivična dela. U aktivnostima koje se provode, međunarodnu podršku su pružili FBI, DEA i Evropol", rečeno je iz Tužilaštva BiH.

 

Bonus video

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Klix.ba

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike