Inckova odluka objavljena u Službenom glasniku: Republika Srpska sutra sprema dva kontrazakona

27.07.2021

15:52

0

Autor: A.S.

Juče je održana sednica NSRS, a nakon sastanka lidera, Čubrilović je rekao da ne postoje uslovi za rad srpskih predstavnika u institucijama BiH

Inckova odluka objavljena u Službenom glasniku: Republika Srpska sutra sprema dva kontrazakona
Copyright Valentin Incko/Printscreen/Youtube/Okanal

U Službenom glasniku Bosne i Hercegovine danas su objavljene dopune Krivičnog zakona BiH kojima se zabranjuje i kažnjava negiranje genocida i veličanje ratnih zločina.

Prema podacima koji su dostupni na veb stranici Kancelarije visokog predstavnika u BiH, zakon stupa na snagu osam dana od dana objavljivanja na OHR-ovoj stranici ili dan nakon objave u Službenom glasniku BiH, u zavisnosti od toga koji od ta dva datuma nastupi ranije.

Pročitajte još:

Ovo znači da bi nove odredbe Krivičnog zakona BIH, koje se odnose na negiranje genocida, mogle stupiti na snagu na snagu već sutra, prenosi Srpskainfo.

Podsetimo, juče je održana sednica Narodne skupštine Republike Srpske, a nakon sastanka lidera parlamentarnih političkih partija iz Republike Srpske, predsednik NSRS, Nedeljko Čubrilović je rekao da ne postoje uslovi za rad srpskih predstavnika u institucijama BiH.

Nova sednica očekuje se u petak, a Srđan Perišić, savetnik predsednice RS Željke Cvijanović, najavio je i donošenje dva kontrazakona.

Pročitajte još:

Prvi se, kako je rekao, tiče krivičnog zakona u koji će se uneti izmene, koje, prema njegovim saznanjima, znače da će svako ko bude govorio da je RS genocidna ići u zatvor.

Drugi zakon koji bi trebalo da bude usvojen u petak predviđaće da Inckov nametnuti zakon ne važi na teritoriji RS, dodao je Perišić.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike