PES protiv Milatovića: Bivši saveznici u otvorenom sukobu

28.03.2024

11:43

0

PES se navodi da je kampanja koju Milatović, kako kažu, nastavlja da vodi vidljiva svakog dana.

PES protiv Milatovića: Bivši saveznici u otvorenom sukobu
Copyright Tanjug/Strahinja Aćimović

Pokreta Evropa sad (PES), okosnica vladajuće koalicije na čijem čelu je premijer Milojko Spajić, optužio je danas predsednika Crne Gore Jakova Milatovića da "vodi kampanju protiv izvorne ideje svoje nekadašnje partije".


U saopštenju PES se navodi da je kampanja koju Milatović, kako kažu, nastavlja da vodi vidljiva svakog dana.

"Nekadašnji zamenik predsednika PES-a se sada udružio sa Nebojšom Medojevićem, koji je najviše kritikovao program Evropa Sad 1 i sa Dritanom Abazovićem koji najviše osporava program Evropa Sad 2", naveli su iz PES. 

Tvrde da je Milatović, dok nije postao predsednik, imao potpuno drugačije mišljenje.

"Zbog toga je čak bio optuživan od sadašnjeg saveznika iz PzP-a (Medojevića) da je švercovao cigarete zajedno sa tadašnjim partijskim kolegom i sadašnjim premijerom. Nekadašnji funkcioner PES-a Milatović je takođe iznosio grube optužbe na račun novog saveznika Dritana Abazovića, zbog rušenja 42. Vlade sa DPS-om odmah nakon uvećanja plata, te kasnijeg zajedničkog neustavnog delovanja URA-e, takođe zajedno sa DPS-om", navodi se u saopštenju.

Kada je, kažu, postao predsednik, Milatović je "oštricu kritika usmerio isključivo na formalno svoju partiju i 44. Vladu".

"Čak i zbog imenovanja Predraga Drecuna koga je uključio u svoju kampanju i sa kojim je zajedno proslavljao izborne pobede. Aktuelno osporavanje ekonomskog razvoja, zbog izvesnog povećanja plata govori da se nekadašnji funkcioner PES-a potpuno distancirao i od ideje koja ga je dovela na poziciju predsednika države", navodi se u saopštenju PES.

Građani Crne Gore će, ističu, osim boljeg životnog standarda, svedočiti brzom i održivom ekonomskom razvoju, zasnovanom i na širokom infrastrukturnom umrežavanju i veoma značajnim investicijama, što će doprineti otvaranju brojnih radnih mesta.

"Predsedniku države koji se predstavljao kao nestranačka ličnost, želimo uspešnu saradnju i puno sreće nakon sklapanja memoranduma o zajedničkoj saradnji sa URA i PZP-om", poručili su iz PES, preneo je portal RTCG.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike